Foto: Raphael Drent

Koos Waslander maakt seizoen af als trainer RBC

  Voetbal

ROOSENDAAL - Koos Waslander is de nieuwe hoofdtrainer van RBC. Hij is de opvolger van Henk Vos, die in april de laan werd uitgestuurd


Zijn aanstelling is in eerste instantie voor de rest van dit seizoen, maar RBC wil de mogelijkheid onderzoeken of een langer verblijf van Waslander er in zit. "Dat is wellicht een optie", laat voorzitter Jos Hermsen weten. "We gaan de komende tijd gebruiken om te kijken of er een langere periode in zit." Waslander stapte deze week op als trainer van de Rotterdamse zondaghoofdklasser Leonidas.

Eerder

Waslander was al eerder werkzaam bij RBC. In 2001 werd hij jeugdtrainer in Roosendaal en kreeg hij de toenmalige A1 onder zijn hoede. Daarvoor had hij bij DRL en Slikkerveer getraind. In het seizoen 2002-2003 werd hij assistent-trainer onder Chris Dekker, nadat de oranje-witten voor de tweede keer naar de Eredivisie waren gepromoveerd. Na dat seizoen vertrok hij bij RBC en begon de geboren Rotterdammer aan een imposante trainerscarrière, die hem vervolgens leidde naar Spijkenisse, NAC Breda, DOTO, Gouda, DOVO, BVCB, Jong Ambon, Oude Maas, CION, SCO '63, Leonidas (dat toen uitkwam in de Topklasse), de oud Haarlemse profclub EDO, Overmaas en wederom Leonidas, de vierde club van Rotterdam.

Snelste goal

Als speler debuteerde Waslander in de Eredivisie voor Excelsior. Daarna vertrok 'Rooie Koos' (vanwege zijn rode haar) naar het Amerikaanse Fort Lauderdale Strikers, waarmee hij de finale van de play offs verloor van New York Cosmos. Hij keerde terug naar de Eredivisie en kwam daarin uit voor NAC, opnieuw Excelsior, PEC Zwolle'82, weer Excelsior en tenslotte DS'79. Waslander is nog steeds recordhouder van het snelste doelpunt ooit gemaakt in de Eredivisie. Op 20 maart 1982 verschalkte hij namens NAC al na acht seconden de toenmalige PEC Zwolle-doelman Piet Schrijvers.

Herinneringen

Waslander is blij met zijn terugkeer naar Roosendaal: "Ik heb RBC altijd een hele mooie club gevonden waaraan ik goede herinneringen bewaar. En het is hartstikke mooi om weer in hetzelfde stadion als toen aan de bak te mogen. De ambities van de club spreken me erg aan. Als trainer vind ik het belangrijk om spelers beter te maken en dat ze plezier hebben in het voetbal. Als dat gebeurt, komen de prestaties vanzelf. Ik kijk er enorm naar uit." Ook voorzitter Jos Hermsen is blij met de komst van Koos Waslander: "Met Koos halen we iemand binnen die niet alleen een hoop ervaring als speler met zich meedraagt, maar ook gepokt en gemazeld is in de trainerswereld. En dat is exact wat onze selectie nodig heeft en ambieert."

Waslander leidt donderdag voor het eerst de training en zit zondag op de bank bij de wedstrijd tegen Schijf. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief