Afbeelding
Foto: HHS - Pixelio

Bewoner beschoten huis Roosendaal spant kort geding aan tegen Gemeente Roosendaal

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ROOSENDAAL - De tijdelijke sluiting van de vorig weekend beschoten huurwoning aan de Amethistdijk is de bewoner van het pand in het verkeerde keelgat geschoten. Via zijn advocaat heeft de man aangekondigd een kort geding aan te spannen tegen de Gemeente Roosendaal.

Hij is het niet eens met de sluiting van de woning. Dat geldt ook voor het hem opgelegde gebiedsverbod. De Roosendaalse burgemeester Jacques Niederer maakte woensdag bekend de huurwoning aan de Amethistdijk tijdelijk te sluiten. Voor de  30-jarige bewoner had hij daarnaast een gebiedsverbod in petto. Verder komen er camera's in de wijk waarmee de komende tijd cameratoezicht mogelijk is.

Openbare orde

De gebeurtenissen leidden tot onrust en gevoelens van onveiligheid in de straat en de directe omgeving. Om de openbare orde te herstellen ging de burgemeester in overleg met politie en  openbaar ministerie over tot het treffen van de extra maatregelen. "Ik neem deze maatregelen in het belang van de leefbaarheid in de wijk en het veiligheidsgevoel van onze inwoners", aldus burgemeester Jacques Niederer. Dat staat voor mij voorop. We willen de rust terug in de straat en voorkomen dat de zaak verder escaleert.''

Preventie

De sluiting van de woning en het gebiedsverbod zijn bedoeld om te voorkomen dat het huis en de bewoner opnieuw doelwit worden. Omwonenden mogen niet opnieuw worden opgeschrikt of erger nog: gewond raken. Het gezin met drie jonge kinderen krijgt van de Gemeente Roosendaal  tijdelijk vervangende woonruimte aangeboden. Vanuit het oogpunt van privacy worden overigens niet alle genomen maatregelen openbaar gemaakt. De politie houdt sinds afgelopen zondag al verscherpt toezicht in de wijk.

Drugsgerelateerd

In de nacht van zaterdag 17 februari op zondag 18 februari 2018 beschoten onbekenden op een woning aan de Amethistdijk in Roosendaal. Er vielen daarbij geen gewonden. De politie onderzoekt de zaak. Het gaat mogelijk om een drugsgerelateerd conflict. Op 5 december vorig jaar vond een paar straten verderop ook al een geweldsincident plaats, waarbij eveneens werd geschoten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief