Afbeelding

TTR Fiksclub fikst het weer in buurthuis Keijenburg

algemeen

ROOSENDAAL - De Roosendaalse TTR Fiksclub komt op zaterdag 28 mei bij elkaar, en wel als vanouds tussen 14.00-16.30u. in buurthuis Keijenburg. Let op: er is die dag geen Fiksclub in de Westrand.

TTR staat voor Transition Town Roosendaal en de Fiksclub bestaat uit een aantal handige vrijwilligers met goed gereedschap, die regelmatig op een zaterdagmiddag bij elkaar komen om binnenlopende bezoekers gratis te helpen met het repareren van hun kapotte spullen. Alles wat het niet meer doet, of waar een stukje, poot of oor af is, komt in aanmerking. Ook met kapotte kleren kan men terecht, of met een vastgelopen computer, of als men zelf vastloopt met een brei- of naaipatroon. Let op: men kan nu een paar dagen vooraf al op roosendaal.transitiontowns.nl zien welke reparateurs naar verwachting aanwezig zullen zijn. De Fiksclub zit in de achterste zaal. Men kan deze zaal alleen buitenom bereiken.

Waarom een Fiksclub? Die vraag wordt initiatiefnemer Sjaak Adriaanse vaak gesteld. "In Nederland gooien we veel weg waar bijna niets mis mee is, of we laten het op zolder verstoffen. Door kapotte spullen te repareren besparen we niet alleen geld, maar ook de energie en de kostbare grondstoffen die nodig zijn voor het maken van nieuwe producten. En we verkleinen de afvalberg. Maar repareren is ook gewoon leuk, en vaak makkelijker dan je denkt", aldus Adriaanse. De Fiksclub is een initiatief van Stichting Transition Town Roosendaal, een organisatie die bewust een veerkrachtige lokale gemeenschap ontwikkelt, met nadruk op samenredzaamheid en een drastische vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen. Samen dingen organiseren, en daar ook plezier in hebben, staan voorop. Zie voor meer informatie roosendaal.transitiontowns.nl.

De laatste bijeenkomst van de Fiksclub in Keijenburg is op 18 juni. Voor Fiksclubs in de Bergspil in Tolberg en het Huis van de Westrand zoeken ze nog vrijwilligers uit die wijken om de bezoekers te helpen met reparaties. Vooral mensen die handig zijn met elektrische apparaten en elektronica kunnen ze goed gebruiken. Maar vrijwilligers die overweg kunnen met hout, metaal, speelgoed, textiel, papier, fietsen, enzovoort, zijn natuurlijk net zo welkom. Onkosten worden in overleg vergoed. Voor meer informatie: Sjaak Adriaanse, tel. 0165-546 557, e-mail s.adriaanse@inter.nl.net



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief