Afbeelding
Foto: Cor Soons

Belgische school 'strikt' wereldkampioene voor ijsbaan Roosendaal

Door: Sandra Broosus Algemeen

ROOSENDAAL - De tijdelijke ijsbaan op de Markt opent haar deuren vanaf 6 december. Twee dagen later, op 8 december, ontvangen zij al de eerste topper! En dat hebben ze te danken aan de kinderen van Basisschool Vincentius in Horendonk bij Essen!

Onze zuiderbuurtjes, die komen schoolschaatsen, wonnen verrassend de prijsvraag die onze nationale schaatsbond KNSB uitschreef. Zij wonnen door hun inzending niet alleen een bezoek van KPN Junior Schaats Club, maar kregen daar ook nog eens Ambassadeur Barbara de Loor bij!
Barbara was wereldkampioene 1000 meter in 2005. Ook won zij na haar actieve schaatscarrière het tv programma Dancing with the Stars. Les van een échte schaatstopper dus! Het publiek heeft vrij uitzicht over de ijsbaan, dus kom kijken!

De KJSC clinics zijn een onderdeel van het project IJstijd!, waarmee de KNSB 30 van de ruim 80 tijdelijke ijsbanen in Nederland activeert met vele extra's. Het project helpt "Nederland Schaatsland" te blijven, met of zonder natuurijs. Jong geleerd blijft Oud gedaan. Maar nu ook dus bij onze zuiderburen uit België! Nota bene zij wonnen deze uitdaging met een ingezonden filmpje. De Roosendaalse KPO basisschool Fatima, ook schaatsend op dezelfde dag, profiteert mee!

In de hele IJstijd! periode komt niet alleen KPN Junior Schaats Club langs tijdens het schoolschaatsen, ook zullen er diverse wedstrijden zijn, op schaatsen en op icebyks, die uiteindelijk leiden tot een Roosendaals Team van 10 jongens en meiden van 10 tot en met 14 jaar, die de stad en de ijsbaan mogen vertegenwoordigen op de Coolste Baan van Nederland in Amsterdam: de IJstijd! Winterspelen (3 februari 2018).

Iceworld Roosendaal Markt
Open van 6 december tot en met 7 januari. Kijk voor het programma en de openingstijden op www.iceworldroosendaal.nl. Volg ook de ijsbaan op facebook: Iceworld Roosendaal. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief