Afbeelding
Foto: Kees Verhulst

Minioren Hieronymus behalen tweede plaats bij regionale clubmeet

Door: Sandra Broosus Algemeen

ROOSENDAAL - Zondag 26 november vond in de Waranda in Oosterhout de regionale clubmeet plaats. 13 Brabantse verenigingen streden er om de felbegeerde plaats in de landelijke finale. ZPV Hieronymus verscheen met 18 jonge zwemmers aan de start, voor een enkeling was deze clubmeet zelfs hun eerste echte wedstrijd!

Met 30 persoonlijke records op 43 starts kunnen de zwemmers terug kijken op een geslaagde middag. De sfeer zat er goed in, zeker nadat alle teams bij aanvang al door de Sint en zijn pieten werden onthaald. Het gekregen strooigoed werd samen gedeeld, iedere zwemmer werd aangemoedigd en de samenhorigheid die ook bij het maken van de vlag al zichtbaar was, kwam nog maar eens goed naar voren. Wat een gezellige, sportieve ploeg!

Als we kijken naar de Hieronymuszwemmers zwemmers uit:
Roosendaal
Sjoerd Koop haalde met zijn team een derde plaats op de 4 x 50 meter wisselslag. Hij zwom daarnaast mee met de estafette 4 x 50 vrij en haalde een mooie 7de plaats op de 100 m vrij individueel. Yara Mabrouk zwom de 100 vrij, een prachtig PR op de 50 meter vlinder en haalde met haar estafetteteam een 5de plaats op de 4 x 50 wissel. Zara Van Zeijl zat in datzelfde estafetteteam en zwom 2 seconden van haar tijd op de 50 vlinder af. Imke Gram werd met haar estafetteteam 3de op de 4 x 50 vrij, en zwom een PR op 100 m. wisselslag en de 100 vrij. Op deze laatste afstand was ze in haar leeftijdscategorie de snelste. Vera Bastiaensen verscheen ziek aan de start. Dat hield haar niet tegen om 3de te worden met het estafetteteam op de 4 x 50 wissel, en een PR voor de schoolslag te zwemmen waarmee ze de 1na snelste tijd haalde. Ook Rona Goverde droeg bij aan de goede tijd bij het estafetteteam, daarnaast zwom ze zich met 2 PR’s naar een eerste tij bij de schoolsla en een tweede tijd bij de 50 rugslag. Pien Koop liet als laatste nog even zien dat Hieronymus in de toekomst nog veel van zijn jonge zwemmers kan verwachten. Ook zij zwom 2 PR’s en haalde daarmee de 3de tijd op de rugslag en de 2de op de vrije slag.

Complete uitslag en meer informatie op www.zpv-hieronymus.com of facebook zpvhieronymus. Hieronymus heeft nog plaats voor nieuw jong talent in de instroomgroep. Ben je tussen de 6 en 10 jaar heb je A, B en bij voorkeur C en wil je ook wedstrijdzwemmen. Meld je aan via www.zpv-hieronymus.com/proefles. Op zaterdag 3 februari organiseert Zwem- en polovereniging Hieronymus voor de 5de keer in Roosendaal de schoolzwemkampioenschappen. Leerlingen uit groep 3 t/m 8 van de basisscholen uit de regio kunnen aan het kampioenschap deelnemen. Meer info: http://schoolzwemkampioenschappen.zpv-hieronymus.com of stuur een e-mail naar: szk@zpv-hieronymus.com. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief