Afbeelding
Foto: trainster Karin

Top weekend voor Dynamo turnsters bij Turn Totaal Breda Cup

Door: Sandra Broosus Algemeen

ROOSENDAAL - Zaterdag 2 en zondag 3 december was de Turn Totaal Cup in Breda. Dit was een toestelfinale wedstrijd, dus kon je per toestel kans maken op het podium. De A-selectie van Dynamo Roosendaal was daar met 22 turnsters verdeeld over 2 dagen aanwezig.

En we kunnen wel zeggen dat dit weer een zeer succesvol weekend was. Zaterdagochtend begon de dag met de benjamins van de groep, namelijk de instap N1. Deze 6 turnsters bestaande uit; Kyara van Dooren, Iris van der Kloot, Bridget van den Broek, Sterre Holterman, Dina Hoefsmit en Lilly Soto Rodriguez vonden het wel wat spannend, maar draaiden goed mee met de rest. Lilly behaalde brons op vloer, Sterre zilver op brug en Kyara wist zelfs op elk toestel het podium te beklimmen. Zij had goud op brug en vloer, zilver op sprong en brons op balk. Super knap gedaan van deze dametjes. Tegelijkertijd waren op de andere baan Joany van Bodegraven en Loïs Schoonen (pupil 2 N1) bezig. Zij hadden een klein groepje en werd vanwege uitvallers een podiumplaats haast wel zeker, maar dan moet wel alles perfect zijn. Joany werd eerste op sprong en vloer en tweede op balk. Loïs pakte goud op balk, zilver op sprong en vloer en brons op brug. Zij hebben nog wel wat verbeterpunten voordat het landelijke circuit begint. Na een wedstrijd rust voor de trainsters was het de beurt aan Chayenne Kromoredjo en Cato Graswinckel (junior div 2) Iefke Jacobs (senior div 2) en Manouk Haast (senior div 1). Chayenne mocht op vloer de gouden medaille in ontvangst nemen, Iefke zilver op sprong en brug en Manouk nam 3 gouden plakken, voor sprong, balk en vloer en een zilveren voor brug, mee naar huis. De trainsters gingen met een tevreden gevoel naar huis en hoopten op nog net zo’n goed resultaat op dag 2.
Op zondag startte de ochtend met een hoop variatie in categorieën, dus extra handjes om te helpen waren van harte welkom. Voor pupil 1 N2 kwamen Loïs Hartog, Dewi Govaers en Bente van der Slik uit. Dewi wist met een mooie balkoefening het goud in de wacht te slepen, Loïs kreeg 2 mooie gouden medailles om, namelijk voor sprong en vloer. Op de andere baan was Alyssa van Hauwaert bezig en ook zij haalde eremetaal binnen; goud voor haar op brug en brons op vloer. Ook de jeugd 1e divisie turnsters waren hier bezig: Joëlla Vermeulen en Jasmina Vaarnold. Esmee Kools kon vanwege blessure niet meedoen, maar hielp de trainsters mee daar waar nodig. Jasmina had het mooist haalbare resultaat, voor haar 4 gouden medailles mee terug naar Roosendaal. Op baan 3 waren Guusje Graswinckel (jeugd N3) en Angélica Daniëlse (jeugd N2) actief. Angélica had goud op sprong, met haar eerste tzukahara’s sprongen op wedstrijd, en brug. Ze pakte zilver op vloer en brons op balk, Guusje behaalde maar liefst 3 gouden medailles: sprong, brug en vloer en zilver op balk. Dan de laatste wedstrijd van dit drukke weekend: Pupil 1 N1. Elin Antens mocht 3 keer de zilveren medaille om laten hangen voor sprong, balk en vloer en brons voor brug en Micaela van Dorst ging voor 3 keer goud op sprong, brug, balk en brons op vloer.
Een geweldig weekend met als resultaat; 25 gouden , 13 zilveren en 4 bronzen medailles! [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief