Openluchttheater in Kerk van Nispen

Door: Anja Dockx algemeen

NISPEN - Vrijdag 29 december was de laatste voorstelling van het 2e Openluchttheater seizoen in Nispen. Het podium was gereserveerd voor lokaal talent. Toneelvereniging Onderling Kunstgenot speelde met vele gastspelers (oa. van het Nispens Toneel) in de klassieker Oliver Twist de sterren van de hemel.

Weliswaar had de organisatie vanwege het slechte weer voor de 1e maal in 2 jaar moeten uitwijken naar een binnenlocatie. Heel prettig is het dan dat de kerk van Nispen op een steenworp afstand is én zijn deuren in volledige medewerking opende.
Ruim 275 bezoekers, verdeeld over 2 voorstellingen, genoten in de kerk van het mooie spel waarin kinderen uiteraard niet konden ontbreken. Middels een oproep hadden zich vele kinderen aangemeld. Tim Klumpers uit Kapelle speelde overtuigend Oliver. Maandenlang is er enthousiast gerepeteerd onder leiding van regisseur Mariëtte Haazen. De productie was in handen van Annemiek van Bers.
Het publiek liet middels een daverend applaus weten wat ze ervan vonden; buiten was het weer bar, nat en guur, binnen in de kerk was het toneelspel vertederend en hartverwarmend.
Stichting Openluchttheater blikt tevreden terug op een gevarieerd en goed bezocht 2e theater seizoen. Ze maakt zich nu gereed voor het 3e seizoen wat ergens in het voorjaar van start zal gaan. Kijk voor informatie op www.oltn.nl of volg het Openluchttheater Nispen op facebook.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief