Jacques Niederer (links) bij de uitreiking van de Roosenspeld aan Cor Verbogt. FOTO PETER BRAAKMANN
Jacques Niederer (links) bij de uitreiking van de Roosenspeld aan Cor Verbogt. FOTO PETER BRAAKMANN (Foto: Peter Braakmann)

Roosenspeld als eerbetoon aan Cor Verbogt

ROOSENDAAL - Een mooi moment tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Roosendaal dinsdagavond. Cor Verbogt ontving er vanwege zijn grote verdiensten voor de Roosendaalse samenleving uit handen van burgemeester Jacques Niederer de Roosenspeld.


DOOR ADDO SPRANGERS

Voor dat laatste moet iemand van goeden huize komen. Geen probleem voor Cor Verbogt, in het dagelijks leven manager human resources bij PostNL. De voormalige voorzitter van de Roosendaalse CDA-fractie bekleedt al jarenlang tal van maatschappelijke functies. Zo is Verbogt voorzitter van Stichting Carnaval Roosendaal, voorzitter van de Kunstmaand Roosendaal en voorzitter van de Stichting Roosendaal 750 jaar. Hiernaast verricht hij vrijwilligerswerk als ploegleider bij de Nationale Jeugdronde en ondersteunt de redactie van het clubblad van tennisvereniging Vierhoeven uit Roosendaal.

Scherm

Het eerbetoon zorgt voor een extra feestelijk tintje bij de nieuwjaarsreceptie, waar ook Wim van de Donk, Commissaris van de Koning van de Provincie Noord-Brabant, blijk geeft van zijn betrokkenheid bij Roosendaal. Al doet hij dat dan niet in levende lijve. Met op de achtergrond een op een scherm afgebeeld portret van Van de Donk, brengt burgemeester Jacques Niederer diens welgemeende felicitaties over aan de Roosendalers die zich in de Sint Jan hadden verzameld.

Knooppunt"Het is mij een genoegen dat ik u, meteen al bij het begin van het mooie feestjaar, de gelukwensen van het provinciebestuur mag overbrengen: Roosendaal heeft in 2018 een bijzondere verjaardag, bestaat dan 750 jaar", zo citeert de burgemeester de Commissaris van de Koning. "750 jaar geleden was de kapel klaar die met instemming van de abt van Tongerlo gebouwd werd en schonk de heer van Breda, Arnoud van Leuven de grond van de kapel 'ín loc dicto Rosendale'. De rest is geschiedenis, van handel, in turf, bijvoorbeeld. Maar ook van plunderingen en pest. Van het moeizaam zoeken naar de moderne tijd, van industrialisatie, de ontwikkeling tot knooppunt in het spoorwegnet naar de trotse stad in West-Brabant die in alle opzichten haar partij meeblaast."

Ziel

En een stad met een ziel, zo maakt Niederer namens Van de Donk duidelijk, daarbij refererend aan het Koninklijk bezoek in 2013. "Op de Oude Markt was er toen 'het ritme van Roosendaal, de cadans van de stad' met als hoogtepunt het lied van Roosendaal, gezongen door Cécile Pieterse. Ik kan u zeggen, ook toen waren er tranen in de ogen van onze Koningin! En ook uw Commissaris was onder de indruk van wat U als Roosendalers samen tot stand wist te brengen. "

'Benkske'

Voor Van de Donk reden om de Roosendalers, via de stem van hun burgemeester, te feliciteren met de bijzondere verjaardag van Roosendaal. Zijn cadeau werd via de stem van Jacques Niederer ook alvast onthuld. "Namens het provinciebestuur kan ik u zeggen dat wij graag een 'Benkske' zullen geven, zoekt u alvast maar een mooie plaats uit. Dat zal ik op een geschikt moment graag onthullen, en van u horen wat uw dromen zijn voor de komende 250 jaar. Roosendaal, op naar de 1000 jaar!"

l 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief