Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Eigenaar leegstaande De Biggelaar: ‘Het is niet zo simpel als het lijkt’

Door: Mura Kuijpers Algemeen

ROOSENDAAL - Iedereen heeft een mening over De Biggelaar; een Primark, woningen en een fietsenstalling. De suggesties voor het leegstaande winkelcentrum in Roosendaal zijn talrijk. “Als het allemaal zo simpel zou zijn dan was heel de wereld eenvoudig, maar je hebt met zoveel factoren te maken.”

Dat is de reactie van eigenaar Willem Losecaat op alle ‘ophef’. “Er zijn wel ergere dingen”, zegt hij luchtig. “Het is niet alleen het winkelcentrum dat leegstaat. Als je alle winkels die er omheen leegstaan, zou optellen zou je op hetzelfde aantal uitkomen.” Dat betekent echter niet dat er niet enorm hard aan gewerkt wordt het winkelcentrum een nieuwe invulling te geven. “Ik zie op korte termijn geen oplossing, maar we zijn er wel mee bezig om het op de lange termijn zo in te vullen dat de binnenstad van Roosendaal er iets aan heeft”, aldus Losecaat.

Dat gebeurt onder meer ook in samenwerking met een binnenstadsmanager. “Het wordt wel onderschat hoeveel tijd we er al in hebben gestoken. Eerst moet er iemand zijn die zegt: ‘We willen in Roosendaal’; door de grootte van de stad valt het winkelcentrum voor heel veel ketens al af.” Over de ‘wilde’ ideeën voor de invulling die vanuit inwoners en de gemeente van Roosendaal komen is Losecaat heel duidelijk. “Ik wil graag met iedereen praten die wil praten, maar het moet wel een realistisch plan zijn. Ik lees over een fietsenstalling en dat is heel fijn en heel mooi, maar je gaat geen 6000 vierkante meter aan fietsenstalling bouwen. Het moet er ook wel aantrekkelijk blijven uitzien.”

De ondernemer blijft wel positief gezind. “We hebben niet verplicht voor Roosendaal gekozen, maar we zien de aantrekkelijkheid van de stad. Zeker in de zomer leeft het, met het authentieke centrum en de volle terrassen.” Alleen de consument moet nog komen. “Dat willen wij graag doorbreken.” Al geruime tijd zijn er bijna geen ondernemers meer te vinden in winkelcentrum De Biggelaar in Roosendaal. Ook de laatst overgebleven winkel De PrijsStunter, verdwijnt hier binnenkort.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief