Afbeelding

Plannen bekend van nieuwe bioscoop in Roosendaal

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Carlo Lambregts en schoonzoon John Kleine Schaars hebben donderdagochtend samen met wethouder Cees Lok de plannen bekend gemaakt voor de nieuwe bioscoop aan de Nieuwstraat in Roosendaal. Het bouwterrein van het voormalige politiebureau is inmiddels verkocht en de omgevingsvergunning is aangevraagd. Als alles volgens planning verloopt gaat net na de zomervakantie de schop in de grond. Net voor óf net na de zomervakantie in 2019 moet de bioscoop in gebruik worden genomen.

De nieuwbouw bevat straks zes bioscoopzalen die verdeeld worden over twee verdiepingen. Vijf zalen van 130 personen en één grotere zaal met tweehonderd stoelen.  "De grootste zaal bij de huidige bioscoop aan de Brugstraat heeft ruimte voor 300 bezoekers, maar de kleinste zaal heeft maar ruimte voor tachtig mensen", vertelt Lambregts. "We verwachten met de nieuwbouw zo'n 100.000 bezoekers per jaar te trekken. Dat lijkt veel, maar als je het gaat verdelen over de aantal voorstellingen en aantal dagen dan zitten er per voorstelling tussen de twintig en veertig bezoekers in de zaal. Dat valt dus best mee." Net als de bioscopen in Bergen op Zoom en Etten-Leur, eveneens in handen van deze bioscoopfamilie, wordt ook de bioscoop in Roosendaal ingericht als speciale servicebioscoop. Bezoekers kunnen op een knopje drukken als ze eten of drinken willen bestellen in de zaal.

"De nadruk zal bij ons op de vrijdagavond, zaterdag en zondag liggen", vertelt bedrijfsleider John Kleine Schaars. Kritiek van omwonenden begrijpen de heren echter goed. "Als we vertellen dat er honderdduizend bezoekers komen, dan lijkt dat heel veel." Maar, vanwege de vele voorstellingen zal de overlast uiteindelijk enorm meevallen stellen de twee. Op woensdag 14 maart wordt vanaf 19.30 uur een speciale bijeenkomst gehouden in de City-bioscoop voor de omwonenden. Tijdens deze avond krijgen ze toelichting op de plannen en er is ruimte om vragen te stellen. "In Etten-Leur staat de bioscoop nu zo'n acht jaar in deze opzet en ik heb maar één keer een boze brief gehad", vertelt Lambregts. "

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief