Afbeelding

25000 euro voor projecten tegen eenzaamheid

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Wethouder Inge Raaijmakers heeft de aftrap gegeven voor de City Challenge Eenzaamheid. Hierbij wordt gezocht naar initiatieven die eenzaamheid tegen kunnen gaan.

In Parrotia werd de aftrap gegeven voor de tweede City Challenge van de gemeente Roosendaal. De eerste challenge was gericht op het vinden van een nieuwe bestemming voor RedBand Sportpark én met succes.

Bij deze tweede challenge worden inwoners, instanties en organisaties wederom opgeroepen om met goede ideeën te komen om eenzaamheid in het centrum van Roosendaal tegen te gaan. "Je ziet dat in het centrum van Roosendaal eenzaamheid meer speelt dan in de andere wijken", vertelt wethouder Raaijmakers. Iedereen kan tot eind augustus ideeën aandragen. Daarna gaat een jury alle ideeën beoordelen en in de Week tegen Eenzaamheid (25 september) worden de winnaars bekendgemaakt.

"In totaal is er een prijzenpot van 2500 euro te verdelen voor de beste ideeën." Daarnaast is een bedrag van 22.500 euro gereserveerd om de projecten ook uit te kunnen voeren. Kijk voor meer informatie op www.citychallenges.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief