De vrijwilligers van Roosendaal Helpt met de cast van Stichting Jong!
De vrijwilligers van Roosendaal Helpt met de cast van Stichting Jong! Foto: Amy Francken

Gratis voorstelling voor arme gezinnen

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Het is prachtig weer en op het plein voor De Kring verzamelen zich kinderen met hun ouders om te genieten van de musicalvoorstelling Aladin. Het verhaal van Aladdin zal de meeste lezers wel bekend zijn. Het gaat hier om een speciale voorstelling, uitgevoerd door de cast van jongeren van Stichting Jong! en gericht op kinderen waarvan de ouders het financieel niet zo breed hebben.

De voorstelling wordt mogelijk gemaakt door een vriendenclub die onder de naam 'Roosendaal Helpt' zich inzet voor de West Brabantse jonge en oude(re) inwoners, die af en toe een zetje in de rug nodig hebben. Een doelgroep die bijvoorbeeld niet vaak in het theater te vinden zal zijn. Voor de 2e keer organiseert Roosendaal Helpt daarom, in samenwerking met Stichting Jong en De Kring, speciaal voor hen een extra musicalvoorstelling. In 2017 nog een schoorvoetende start met ca 90 bezoekers. Nu, nadat de goede kanalen zijn gevonden om de juiste mensen te benaderen zonder hun privacy te schenden, een opkomst van 225 enthousiaste bezoekers.

Nog wat onwennig melden ze zich met hun toegangskaart bij de ingang om, waarschijnlijk voor de meesten van hen voor het eerst, in de grote zaal te genieten van een voorstelling opgevoerd door de jonge en enthousiaste acteurs van Stichting Jong. Na in de pauze verrast te zijn met een drankje aangeboden door De Kring eindigt rond 17.00 uur de voorstelling met een daverend applaus. Dan nog de after party met een fotoshoot met de acteurs en het festijn zit er weer op. De kinderen (en overduidelijk ook de ouders) blij en met een mooie ervaring naar huis.

De leden van Roosendaal Helpt tevreden terugblikkend op een mooi evenement, maar ook alweer bezig met de sessie voor volgend jaar. Want de financiering moet weer rond komen o.a. door het organiseren van een wijnproeverij. Zodoende kan opnieuw voor deze doelgroep een mooie middag worden verzorgd. Tegelijk zorgt de voorstelling ook voor wat extra geld voor Stichting Jong, zodat deze jongeren hun hobby kunnen blijven uitoefenen. Zo snijdt het mes aan 2 kanten en wordt de doelstelling van Roosendaal Helpt niet alleen in 2018 maar ook daarna weer gehaald.

De activiteiten en gesteunde goede doelen van Roosendaal Helpt kunt u terugvinden op Facebook.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief