spoorweg
spoorweg

Gemeente wil actiever communiceren over storing spoorwegovergang

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - In nog geen drie maanden tijd hebben er veertien storingen plaatsgevonden van langer dan vijf minuten bij de spoorwegovergang Willem Dreesweg Noord en Zuid.

Dat laat wethouder Cees Lok weten op vragen van Jos Heeren (VLP). De storingen werden onder andere veroorzaakt door defect aan materieel, aanrijding met een dier en storing aan de overweg. De spoorwegproblematiek speelt al langer en daarom gaat de gemeente Roosendaal op 17 september het gesprek aan met ProRail. "De inzet is dat de gemeente direct wordt geïnformeerd wanneer er voor langere periode een storing is aan de overweg", aldus wethouder Lok. "De gemeente kan hier dan actief over communiceren naar haar inwoners."

Op 15 augustus ging het wederom fout. De helft van de overwegbomen gingen dicht, terwijl er geen trein te zien was. Auto's reden over het spoor zonder begeleiding van politie of door ProRail ingezette verkeersregelaars. De technische storing duurde volgens Lok 51 minuten. "De situatie aan de spoorwegovergang was vooral verwarrend voor de weggebruiker en verwarring in het verkeer kan onveilige situaties met zich mee brengen."

De spoorwegovergangen worden dan ook meenomen bij een onderzoek naar de ontsluiting van Tolberg wat is opgenomen in de Mobiliteitsagenda 2020-2025.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief