Van links naar rechts: John Schrauwen zilver NK, Bert van Eekelen goud Factory klasse. FOTO JOHN SCHRAUWEN
Van links naar rechts: John Schrauwen zilver NK, Bert van Eekelen goud Factory klasse. FOTO JOHN SCHRAUWEN Foto: John Schrauwen

Alpenjagers succesvol met goud en zilver op NK

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Bij de Nederlandse Kampioenschappen kruisboogschieten 20 meter traditioneel die gehouden werd in het Friese Gorredijk hebben de schutters van de Alpenjagers goed gepresteerd.

Bert van Eekelen pakte de gouden medaille en de titel Nederlands Kampioen in de factory klasse. Bert schoot een prima serie van 96 punten, op de 2e plaats eindigde Geeuwke van der Heide van de Knipe uit Friesland met 93 punten en Sjouke van der Heide ook met 93 punten werd derde. John Schrauwen van de Alpenjagers pakte de zilveren medaille bij de senioren B met 91 punten, hij kwam net 1 punt te kort voor de Nederlandse titel. Die ging naar Frans Gosens van KBV Dorst met 92 punten en Jac van Loenhout van Ons Genoegen uit Zundert pakte de bronzen medaille met 89 punten.

Voor kring Roosendaal waren er nog meer successen. In de ere afdeling pakte Patrick Cornelis van Geen Moed Verloren uit Oude Molen brons met 96 punten. In de A klasse was het Cees de Kock van GMV die met 95 punten zilver behaalde en in de adspirant klasse was het John de Blaay van GMV die met 94 Kampioen van Nederland werd. Ook het eerste viertal van GMV met Jan Cornelis, Patrick Cornelis, Cees de Kock en John de Blaay pakte de Nederlandse titel in de A klasse met een puntentotaal van 376 punten. Het 2e viertal van de Alpenjagers kwam net 3 punten tekort om in de prijzen te vallen. Algemeen kampioen van Nederland werd Frans Delcroix van Nooit Gedacht uit Achtmaal na een spannende nakamp tussen 4 schutters, hij schoot in de nakamp alle 5 schoten midden in de roos. In de reguliere serie had hij 99 punten geschoten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief