Wie kan het snelst hout hakken?
Wie kan het snelst hout hakken?

Kampioenschap houthakken in Roosendaal

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Boomstam werpen, spijkerbroek hangen en houthakken. Het zijn drie van de zes onderdelen van het Roosendaalse kampioenschap houthakken. Op zondag 14 oktober wordt dit evenement voor échte mannen alweer voor de negende keer georganiseerd.

Haal je houthakkersvest maar uit de kast, want op zondag 14 oktober moeten de echte mannen flink aan de slag. Twintig teams bestaande uit steeds vier personen gaan de strijd met elkaar aan tijdens de Roosendaalse Houthak Kampioenschappen. Het kampioenschap wordt georganiseerd door Restaurant Het Hooihuis in samenwerking met Aleco Sport Visions. Het gezellige evenement vindt in en rondom de tuin van het restaurant plaats.

Spelelementen
Het kampioenschap bestaat in totaal uit zes sportieve spelelementen. Hierbij komen boomstam werpen, spijkerbroek hangen, boomstam zagen, boomstam sjouwen, houtblokken stapelen en natuurlijk houthakken aan bod. Het programma start om 12.20 uur, waarna gedurende de middag gestreden wordt om de titel 'Hooihuis Houthak Kampioen'. Net als de afgelopen jaren worden de Houthak Kampioenschappen weer een dag vol herfstplezier! Natuurlijk staat er voor de mannen ook een bockbiertje klaar. Daarnaast wordt de gehele middag muziek gedraaid en uiteindelijk zal rond 17.15 uur de prijsuitreiking plaatsvinden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief