Afbeelding
Foto: Google Maps

Geen onderzoek naar landbouwverkeer Flintdijk

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De verkeersveiligheid op de Flintdijk is volgens wethouder Cees Lok niet in het geding. Dat laat hij weten op vragen van de SP, PvdA en Groenlinks. De drie politieke partijen vroegen aandacht voor de verkeersoverlast door landbouwverkeer in de Flintdijk en Onyxdijk. Alle drie wilden ze dat er een nieuwe verkeersmeting uitgevoerd zou worden in de straat, maar dat gaat niet gebeuren. 

"Zowel het zeer beperkt aantal meldingen over landbouwverkeer dat wij hebben ontvangen, als de geregistreerde ongevallen in de periode 2014 tot en met 2017 (slechts 2 die plaatsvonden t.h.v. de Egeraandijk en dat gedeelte is onlangs gereconstrueerd) bevestigen niet dat hier sprake is van een verkeersonveilige situatie", aldus de wethouder. De drie partijen vroegen in hun brief of er een nieuwe meting verricht kon worden, omdat de 'oude' meting uit 2016 volgens hen niet voldeed. Maar ook daar kan de wethouder zich niet in vinden. "De metingen zijn degelijk en betrouwbaar en bruikbaar als het gaat om het meten van de hoeveelheid voertuigen en de snelheden. De beschikbare meetapparatuur, maakt onderscheidt in lichte en zware voertuigen, maar maakt geen onderscheidt in de verschillende soorten lichte- en zware voertuigen."

De route Dijkrand, Flintdijk, Onyxdijk is geheel gereconstrueerd waarbij diverse partijen betrokken zijn geweest. "Dit heeft geresulteerd in een inrichting met een groot draagvlak", aldus de wethouder. De maatregelen zijn onder andere fietsvoorzieningen, veilige oversteekplaatsen zowel voor fietsers als voor voetgangers, drempels, versmallingen, een zogenaamde smiley en waarschuwingsborden. "Het resultaat is een veiligere weg en dat vertaalt zich o.a. in de zeer lage ongevallencijfers."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief