Hoeveel manieren zijn er om een vuurtje te stoken?
Hoeveel manieren zijn er om een vuurtje te stoken? Foto: Wim Hartmans

Pandits-jubileum gevierd bij Scouting Baden-Powell

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Zaterdag 22 september vond bij Scouting Baden-Powell Roosendaal deel twee plaats van het Panditsfeest. Tijdens deel één in januari waren er zoveel activiteiten dat de kinderen niet in één middag alle spelletjes konden spelen. De scoutinggroepen besloten daarom dat het een vervolg verdiende.

Op de planning stonden 25 spelletjes ter ere van het 25-jarig bestaan van de Pandits. De Bevers en Welpen van Scouting Fridtjof Nansen waren uitgenodigd het jubileum mee te vieren. De hele dag waren de jeugdleden van twee scoutinggroepen samen aan het spelen, rennen, bouwen en knutselen. De kinderen gingen helemaal op in de diverse activiteiten en wilden helemaal niet stoppen toen de regen kwam. Deze tegenvaller was vlot opgelost met een film en vervangende binnen activiteiten.

Spelletjesfestijn
Het Panditsfeest was een geslaagd spelletjesfestijn en wederom voor herhaling vatbaar. Na afloop sprak de leiding van Baden-Powell en Fridtjof Nansen erover vaker de handen ineen te slaan en meer gezamenlijke activiteiten te organiseren. Sluiten Scouting Prinses Irene, Luchtscouts Seppe en Sint Jan dan ook aan?
Pandits zijn kinderen die bijzondere aandacht nodig hebben. De meeste kinderen binnen deze (doel)groep genieten speciaal onderwijs. De Pandits draaien elke week op zaterdag.
Meer lezen over scouting? Bezoek de websites www.scoutingbaden-powerll.nl en www.scoutingfn.nl 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief