Afbeelding
Foto: Timo Reisiger

Jacques Niederer stopt als burgemeester van Roosendaal

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Burgemeester Jacques Niederer heeft maandagavond zijn afscheid aangekondigd als burgemeester van de gemeente Roosendaal. Niederer blijft nog tot 1 oktober 2019 burgemeester, maar draagt daarna het stokje over aan een nieuwe burgemeester.

Jacques Niederer is sinds 17 januari 2011 burgemeester van de gemeente Roosendaal. Inmiddels is hij bezig met zijn tweede termijn en wanneer hij het stokje overdraagt zit hij bijna op de helft van dat termijn. Volgens Niederer een mooi moment om het stokje over te dragen en zich te oriënteren op andere werkzaamheden. "Er is een tijd van komen maar zeker ook van gaan. Hoewel ik het uitstekend naar mijn zin heb in Roosendaal, is het tijd voor een andere werkomgeving. Het is nu een passend moment om mijn afscheid aan te kondigen. Mooie dossiers zijn gerealiseerd, andere liggen klaar om in uitvoering te worden genomen."

De komst van een nieuwe gemeenteraad geeft de burgemeester naar eigen zeggen de tijd om in alle rust en zorgvuldigheid een opvolger te zoeken. "We hebben een nieuw, stabiel college dat stevig in onze lokale gemeenschap en de regio staat. Hoewel ik verknocht ben en blijf aan de publieke zaak, streef ik naar verbreding van mijn werkzaamheden op het snijvlak van het publiek en privaat domein." Wat dat precies in gaat houden, kan Niederer nog niet zeggen. "Voor nu verandert er niets. Ik blijf tot 1 oktober volgend jaar mijn werkzaamheden onverkort met veel elan uitvoeren."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief