Chris Wouters, 2e NK Marathon 2018. FOTO INGE WOUTERS
Chris Wouters, 2e NK Marathon 2018. FOTO INGE WOUTERS Foto: Inge Wouters

Chris Wouters wint zilver bij het NK Marathon Amsterdam

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Chris Wouters (64), lid van THOR Roosendaal, eindigde in een top tijd van 3 uur en 3 minuten (plus 36 seconden) tijdens een spannende wedstrijd afgelopen zondag op de marathon van Amsterdam. Hij werd daarmee tweede op het Nationaal Kampioenschap (NK) in zijn categorie M60.

Zijn tijd betekent een gemiddelde snelheid van bijna 14 km/uur op een afstand van 42,195 km. De Marathon van Amsterdam is een van de grootste marathons van Nederland (met ruim 12.000 gefinishte deelnemers op de marathon) en is tevens het meest internationale sportevenement. Het NK Marathon is traditioneel zeer goed bezet met Nederlandse top atleten in alle leeftijden.

Chris liep lange tijd op de 5e plaats in zijn categorie niet ver achter een atleet op positie 4. Hij liet zich niet gek maken en hield reserves over voor de tweede helft. Dan ging het ineens onverwacht, hij haalde Nr. 4 in en een ander atleet stapte uit de wedstrijd zodat Chris op de derde positie lag, en een plaats op het podium kwam in zicht. Wie de marathon kent die weet dat in de laatste kilometers nog van alles kan gebeuren. Ook Chris kreeg het zwaar na zo’n 35 kilometer en toch wist hij het tempo nog hoog te houden. Bij 42 kilometer lag hij nog steeds op positie 3 en liep het Olympisch stadion in. Chris staat bekend als atleet die alles geeft tot de finish en nooit opgeeft. Met een enorme krachtinspanning op de laatste meters finisht hij uiteindelijk 2e en laat daarmee nog 1 vedette achter zich.

Chris is in zijn studententijd met hardlopen bij THOR begonnen en liep in de regio toptijden op 3 en 5 kilometer op de baan. Pas veel later stapte hij over op de marathon. Hij traint bijna dagelijks, meestal in de avond en weet dit te combineren met een drukke baan en goed sociaal leven. Elke zaterdag ochtend staat een lange duurloop van ca. 30km op het programma. Tijdens deze trainingsloop staat Chris bekend om zijn leuke verhalen en humor. Zijn inzet betaalt zich terug: In de afgelopen decennia heeft hij al vele medailles behaald en is ook al Nederlands kampioen op de marathon geweest (2015).