Ut Ellufde.
Ut Ellufde. Foto: C.Willemse

Baomusconcert zeulbands 'Ut Ellufde' en 'Proostt'

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Op zondag 4 november a.s. om 15.00u houdt zeulband Ut Ellufde uit Roosendaal weer haar traditionele Baomusconcert dit keer samen met de band Proostt uit Roosendaal.

Het concert wordt gehouden in Het Kadehuis aan de Kade in Roosendaal en omdat we inmiddels in de herfst zijn beland, de bladeren vallen en de dagen korter worden, willen we zorgen voor een mooi concert in dit café met zijn ambiance en uitstraling waarbij gezelligheid geen tijd kent.

Het concert wordt dit jaar alweer voor de 16e keer gehouden en Ut Ellufde probeert elk jaar een andere band te zoeken om dit optreden mede te verzorgen. Dit jaar is Proostt bereid gevonden om dit te doen.

Beide kapellen hebben hun sporen in de muziek reeds verdiend en zijn dan ook zeer zeker muzikaal gewaagd aan elkaar, maar de onderlinge vriendschap en sfeer binnen de bands is kenmerkend. Ook kunnen ze beiden putten uit een uitgebreid repertoire van vele nummers zowel binnen- als buitenlandse nummers, hedendaagse rock klassiek, nederpop maar ook gezellige Nederlandse meezingers.

Beide kapellen zijn ook in de regio bekend, waarbij Ut Ellufde ook met carnaval te horen en te zien is in Tullepetaonestad. Proostt heeft ook al de nodige optredens dit jaar gehad waaronder recent nog met de Roseländer musikanten op het podium bij Sieben –recreatie aan de Stok in Roosendaal

Ook Ut Ellufde heeft langer geleden opgetreden bij het jubileumconcert van de Roseländer musikanten alwaar zij gastoptredens verzorgden op een boot in de Oosterschelde en eveneens bij Sieben recreatie.

Zeulband Ut Ellufde staat momenteel onder muzikale leiding van Tanja Custers en draait alweer zo’n 41 jaar mee in de Roosendaalse muziekwereld.

Proostt is een muziekgezelschap dat wekelijks repeteert om een gevarieerd repertoire te kunnen brengen op alle mogelijke feesten. Het orkest speelt met ±13 amateur muzikanten die reeds jaren muziek maken. Klarinetten, sax alto's, sax tenor, trompetten, trombones, euphonium, een bas en drums.

Sinds 17-6-1991 is de band al actief in het Roosendaalse en ver daarbuiten.

Ut Ellufde en Proostt gaan er een gezellige middag van maken en de toegang is uiteraard gratis.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief