Impressie van een rugbywedstrijd.
Impressie van een rugbywedstrijd. Foto: Club fotograaf

Super Sunday Rugbyclub Roosendaal Commando Combinatie Bekaro

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Altijd al willen ontdekken of rugby iets voor jou is? Dat kan op zondag 25 november tijdens ‘Super Sunday’ van Rugbyclub Roosendaal Commando Combinatie Bekaro. De club nodigt iedereen van 5 tot 45 jaar uit om de sport te komen ervaren!

Rugby is een sport voor sportieve jongens en meisjes van alle leeftijden. Je leert er samenwerken en respectvol met de tegenstander en elkaar omgaan. RCC Bekaro heeft verschillende jeugd-, dames- en seniorenteams waarvan het eerste team in de 2e klasse Zuid speelt. Het leuke en bruisende van de jeugdafdeling kun je zondag 25 november ervaren wanneer je meedoet aan Super Sunday! Het programma duurt van 11.00 tot 14.00 uur en wordt afgesloten met een regionale derby: de competitiewedstrijd Rugby Club RCC Bekaro 1 – Bredase RC 1. Kick-off 14.30.

Het doel van deze dag is dat we jong en oud kennis willen laten maken met de mooiste teamsport die er is. Rugby kan door iedereen gespeeld worden;

Ben je snel en beweeglijk dan is een plek aan de zijkanten jouw speelveld
Ben je klein maar behendig dan is de spelverdeling jouw taak.
Ben je groot en sterk dan is een plek in de scrum jouw domein.

Teamsport

Rugby is een echte teamsport, je speelt met elkaar en kunt niet zonder elkaar. Hierbij zijn snelheid, behendigheid en kracht nodig. Normen en waarden, kameraadschap en discipline zijn belangrijke kernwaarden voor rugby. Spreekt jou dit aan, dan is rugby de juiste keuze! Iedereen vanaf 5 jaar en ouder is welkom om deel te nemen. Ga jij de uitdaging aan?

Jeugd van 6 tot 12 jaar kan gratis meetrainen van 11:00 tot 13:00 uur. Daarna gaan de kinderen samen lunchen in de kantine. Van 12 tot 18 jaar ben je welkom om een training mee te maken tussen 13:00 en 14:00 uur. Om 14.30 uur speelt het eerste team een competitiewedstrijd tegen de Bredase rugbyclub. Vanaf 18 jaar oud zijn geïnteresseerden welkom bij de trainingen op dinsdag en vrijdagavond van 20.00 – 21.45 uur.

Aanmelden voor SUPER SUNDAY uiterlijk 22 november via ed.turnitaround@gmail.com

Programma: Onder leiding van ervaren trainers word je op een leuke en sportieve manier uitgedaagd. Tijdens deze dag zal je kennis maken met verschillende basiselementen van rugby zoals o.a. de pass, tackle en scrum. De training zal afgesloten worden met een wedstrijdje tag rugby.

Categorieën: Rugby is een snelgroeiende teamsport in Nederland. Rugby in Nederland is verdeeld over ongeveer 100 verenigingen. Bij rugby zijn een aantal leeftijdscategorieën verdeeld in onderstaande teams: Guppen (5 jaar), Turven (6-7 jaar), Benjamins (8-9 jaar), Mini's (10-11 jaar), Cubs (12-13 jaar), Junioren (14-15 jaar), Colts (16-18 jaar), Senioren (heren), Senioren (dames vanaf 16 jaar).

Trainingen: Kan je niet naar Super Sunday komen? Dan heten we je graag welkom tijdens de trainingen. De trainingsdagen zijn op dinsdag en vrijdag. Trainingstijden zijn bij de Guppen t/m de Mini's van 18.45 tot 19.45 uur, bij de Cubs en Junioren van 18.45 tot 20.00 uur en bij de Colts en Senioren van 20.00 tot 21.45 uur. Tot 1 februari 2019 zijn de trainingen gratis.

Je vindt RCC Bekaro op Sportpark Vierhoeven, Nispenseweg 5 4707 RA in Roosendaal.

Voor meer informatie: www.rugbyroosendaal.nlInfo.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief