Afbeelding
Foto: Stichting JONG! Theater

Stichting JONG! zoekt nieuw talent

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Stichting JONG! Theater, winnaar van de Jongeren Cultuurprijs, is op zoek naar nieuwe spelers voor de theatervoorstelling Pinocchio die in juni 2019 op het toneel moet verschijnen.

Komend jaar, vanaf vrijdag 21 juni, brengt Stichting JONG! Theater twee weken lang de voorstelling Pinocchio in de grote zaal van de Kring. Maar, voor deze productie is de stichting wel op zoek naar een grote groep jonge enthousiastelingen. De minimale leeftijd is veertien jaar. "Om een rol in de voorstelling te kunnen bemachtigen, worden alle kandidaten uitgenodigd voor de audities op 9 en 16 december 2018", aldus regisseur Sander Nijssen. De audities bestaan uit verschillende spel- en zangopdrachten, maar ook uit een persoonlijk gesprek met het creatief team. "De gesprekken zijn bedoeld om persoonlijke ambities, eventuele ervaring én getoonde vaardigheden te bespreken." Hierbij wordt benadrukt dat de beschikking over de juiste motivatie even zwaar weegt als getoonde vaardigheden, bijzonder talent of podiumervaring.

De voorstelling Pinocchio wordt - zoals alle voorstellingen van Stichting JONG! Theater - volledig op maat geschreven. "Dat geeft ons de gelegenheid om voor elke individuele speler een passende rol te creëren die past bij de persoonlijke ambities en ontwikkeling." De repetities van deze voorstelling vinden wekelijks plaats op zondag tussen 10.00 en 17.00 uur; in de periode van 9 december 2018 t/m 16 juni 2019. De Kerst- en Voorjaarsvakantie vormen hierop een uitzondering, net als Eerste Paasdag. Vanaf 17 juni verhuist het complete gezelschap naar de schouwburg voor de zogeheten montageperiode; waar élke avond wordt gerepeteerd aan de voorstelling. Op vrijdag 21 juni gaat de voorstelling in première.

Aanmelden voor de audities kan nog t/m 1 december 2018 via info@stichtingjongtheater.nl; vermeld hierin jouw naam, leeftijd en eventuele podiumervaring.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief