Eric Meeusen (links) en Ad Vos bij het overhandigen van de cheque.
Eric Meeusen (links) en Ad Vos bij het overhandigen van de cheque.

Schenking voor Alzheimer West-Brabant

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Afdeling West-Brabant van Alzheimer Nederland heeft een bijdrage van zeshonderd euro ontvangen van Eric Meeusen, uitbater van zalencomplex Black Horse aan de Hoogstraat 7 in Roosendaal. Eric Meeusen overhandigde de donatie namens Stichting Goall aan Ad Vos, voorzitter van Alzheimer Nederland, afdeling West-Brabant.

Stichting Goall is als goede doelen organisatie verbonden aan de Black Horse en werft inkomsten uit bingo's die daar worden gehouden. Ad Vos was blij verrast met de schenking en zegde toe het bedrag te zullen besteden aan voorlichtingsmaterialen die voor Roosendaal en omgeving worden ingezet.

Alzheimer West-Brabant is met 55 vrijwilligers actief in zes gemeenten in West-Brabant, waaronder de gemeente Roosendaal. De organisatie heeft als doel eraan bij te dragen dat mensen met dementie zo lang en zo goed als mogelijk is in de samenleving kunnen blijven functioneren. Zij komt op voor belangen van mensen met dementie en hun mantelzorgers, geeft voorlichting over het ziekteproces en daarmee samenhangende factoren, organiseert Alzheimer Café s en stimuleert het bewustwordingsproces dat dementie wezenlijk in de samenleving aanwezig is. Volgens Ad Vos is het noodzakelijk dat veel aandacht aan dementie wordt besteed. Hij legt uit dat dementie op de nominatie staat om volksziekte nummer 1 te worden en dat binnen afzienbare tijd iedereen met dementie wordt geconfronteerd. Als patiënt, als partner of familielid. 'Ook kun je ermee te maken krijgen als bijvoorbeeld mensen uit je woonomgeving of leden van de vereniging waar je lid van bent door dementie worden getroffen', aldus Vos.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief