Selectie heeft kans op winnen KNVB beker zuid 1. FOTO INGRID MOL
Selectie heeft kans op winnen KNVB beker zuid 1. FOTO INGRID MOL Foto: Ingrid Mol

Bristol dames naar halve finale KNVB beker

ROOSENDAAL - De Bristol dames hebben de lastige bekerwedstrijd tegen Totelos winnend afgesloten. De Roosendaalse formatie kwam in sporthal de Roos tegen een lastige tegenstander de staan, maar wist het team van district zuid 1 knap met een nederlaag naar Eindhoven te sturen.

De thuisploeg had in de eerste helft een licht overwicht en kreeg via Corina Luijk en Colinda v Steen enkele kansjes. Het spel golfde op en neer en Bristol kreeg in het eerste bedrijf wel al paar keer een tegenvaller te verwerken want de studentes bleken een pittige tegenstander. De hoofdklasser kon de tegenstander niet ver van zich afschudden. Al leek het er naar uit te zien toen de thuisploeg een 4-2 voorsprong nam.

Snel in de tweede helft leek de thuisploeg de wedstrijd uit handen te geven. Want Totelos had hun tactiek aangepast en ging met twee diepe aanvalsters spelen. Het werd voor het doel soms billenknijpen, maar de uitstekende Jade Massing had een aantal knappe reddingen in petto.

De wedstrijd leek af te steven naar een stafschoppen reeks. Maar bij een stand van 4-4- was het Naomi Pesman die het nodige zetje wist te geven door de voorsprong te forceren. De speelster in topvorm werd door coach Lauwen de gehele 2e helft niet gewisseld gezien haar sterk optreden.

Met nog acht minuten op de klok was het Wahiba Didi die het goed voorbereidend werk van Corina Luijks wist af te ronden. Drie minuten voor tijd ging Totelos de inhaalrace proberen te forceren door een extra veldspeelster in te brengen. De druk werd alleen maar groter, maar het doel lag helemaal open . Ashley de Bie schoot vanaf eigen zes meter lijn de bal tussen de palen en daarmee was de halve finale binnen van zuid 1.

Volgende wedstrijden gaan ze nu eerst proberen om het winstgevoel weer terug te krijgen in de competitie van West 2.