Vox Populi met dirigent Jack Buijs. FOTO CORRIE BUIJS
Vox Populi met dirigent Jack Buijs. FOTO CORRIE BUIJS Foto: Corrie Buijs

Kerst-concert Vox Populi in de Bloemschevaert

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Gemengd koor Vox Populi geeft o.l.v. Jack Buijs een zeer gevarieerd kerst-concert in de Bloemschevaert aan Covellijndijk te Roosendaal op zondag 9 december, aanvang 14.00 uur.

Het programma bestaat uit bekende Nederlandse en buitenlandse kerstliederen die tot 5-stemmig zullen worden gezongen. Deze middag zullen o.a.het bekende Hark the herald van Mendelssohn en Die zwölf rauber van Sandor Chigaroff worden uitgevoerd met een solo voor Bas.Ook is er op meerdere momenten gelegenheid voor het publiek om samen met Vox Populi enkele bekende kerstliederen te zingen, de tekstboekjes hiervoor zijn aanwezig. De zang van Vox Populi zal worden afgewisseld met enkele leuke kerst-gedichten die worden voorgedragen door Liesbeth van Dorst die ook de aankondiging van het programma voor haar rekening zal nemen.

Hoewel het koor als thuisbasis Stampersgat heeft, komen veel leden ook uit omliggende plaatsen in West Brabant. Het koor heeft zich in de loop der jaren ontwikkelt als een profaan koor met een uitgebreid repertoire van klassiek tot modern. Vaak met eigen bewerkingen door hun dirigent Jack Buijs die ook de piano-begeleiding voor zijn rekening neemt en enthousiast leiding geeft aan dit koor en hen naar een hoge kwaliteit van zang heeft gebracht. In 2016 heeft het koor een nominatie ontvangen voor de Halderberge cultuurprijs.

Naast de bewoners van de Bloemschevaert is iedereen welkom op dit concert.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief