Afbeelding
Foto: John Mathijssen

Heerlijk Winterfeest in Heerle

Door: Remko Vermunt Algemeen

HEERLE - Het dorp Heerle hield jaarlijks een traditionele kerstmarkt onder de naam Heerl'k Kerst. Dit jaar gooit de organisatie het echter over een andere boeg met het Heerl'k Winterfeest. De kerstmarkt heeft daarmee een andere invulling gekregen. Het was tijd voor een fris idee om ervoor te zorgen dat het evenement niet in de massa van kerstmarkten verdwijnt.

Dat betekent echter niet dat er geen markt zal zijn in Heerle, in tegendeel zelfs. Op zaterdag 15 december staan er voor de kerk én aan de overzijde daarvan weer allerlei leuke kramen (25 stuks!) met zowel kerstartikelen als winterse producten. Ook zijn hier weer enkele foodtrucks te vinden. Voor de kinderen staat er wederom een springkussen en er zijn tal van leuke activiteiten georganiseerd door de KPJ-Jeugdafdeling Heerle/Moerstraten. FunnySound komt voor het muzikale sfeertje zorgen tijdens het Heerl'k Winterfeest.

In Gasterij De Afspanning wordt een gezellig dagprogramma opgezet met diverse optredens van koren, Harmonie Juliana uit Heerle en een linedance groep. Omdat de focus nu niet meer op Kerstmis ligt, zingen de koren ook een heel ander repertoire. In het voorcafé kunnen de kinderen een vogelvoederpop knutselen. Tussen 17.00 – 19.00 uur kan men gaan luisteren naar een hoorspel bij Boerderijwinkel Luijsterburg, georganiseerd door de Boerderijwinkel in samenwerking met Stichting Heerl'k. Later op de avond treed de coverband Shady op. Zij spelen van 20.00 tot 01.00 uur muziek uit de jaren '60- en '70. Iedereen is daarbij van harte welkom en de entree is gratis.

Kijk voor meer informatie over het programma op www.heerlkheerle.nl of de Facebookpagina.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief