De Roosendaalse Laurien van der Horst reist voor haar werk de hele wereld over FOTO EIGEN BEZIT
De Roosendaalse Laurien van der Horst reist voor haar werk de hele wereld over FOTO EIGEN BEZIT

Roosendaalse Laurien is internationaal model

ROOSENDAAL – De 21-jarige Laurien van der Holst leeft de droom van veel meiden. Zij is internationaal model en heeft inmiddels de halve wereld afgereisd voor modeshoots en om modeshows te lopen tijdens onder andere fashion week. Naast haar schoenen lopen doet deze sympathieke, nuchtere Roosendaalse schone echter niet. Heel open vertelt ze over haar leven dat al jaren volledig in het teken staat van haar modellencarrière.


Net zoals haar leeftijdsgenoten keek Laurien op haar 17-de naar Holland’s Next Top Model en plaatste ze af en toe een foto op Instagram. Haar wereld veranderde toen op een dag de telefoon ging. Een Duits modellenbureau had haar foto’s gezien en nodigde haar uit voor een gesprek. “Eenmaal daar, boden ze me meteen een contract aan”, vertelt Laurien, “maar mijn ouders en ik besloten te wachten met tekenen. Wie weet kwam er meer belangstelling en Duitsland lag nou eenmaal niet naast de deur.”

Veel belangstelling
Laurien ging naar The Model Convention, georganiseerd door de bekende catwalkcoach Mariana Verkerk. Daar moest ze rondlopen en foto’s van zichzelf laten zien. “Maar liefst 10 bureaus toonden interesse”, weet Laurien nog goed. “En ook via Instagram werd ik wederom benaderd. Uiteindelijk viel mijn keuze op I Be Models. Op dat moment wisten mijn klasgenoten nog maar amper waar ik mee bezig was, ik schreeuwde het niet bepaald van de daken.”

Absurde ervaring
Vervolgens ging Laurien flink aan de slag met het opbouwen van haar fotoboek en ging ze naar Parijs om zichzelf te presenteren aan modellenbureaus. “Enkele weken later liep ik mijn eerste show tijdens Fashion Week voor het merk Vetements. Toen had ik nog geen idee dat de hoofddesigner, Gvasalia, die nu de creative director van Balenciaga is, zo’n grote naam was. Dat weekend was absurd, indrukwekkend en vooral onvergetelijk!”

Haute Couture
Er volgden meer opdrachten, in Zwitserland maar ook in Parijs. In die laatste stad woonde ze een poosje samen in een appartement met collega-modellen. “Dat was zo leuk! We zijn nog steeds bevriend!”, lacht Laurien. Toen ze de keer erop weer naar Parijs ging, richtte ze zich op de Haute Couture. “Mijn lange blonde haren moesten eraf en ik kreeg een bruin, pittig kapsel aangemeten. Opeens stroomden de grootste opdrachten binnen. Maar daarna werd het me toch iets te stil. Dus stapte ik over naar Jill Models, in de hoop dat er meer opdrachten kwamen. En dat gebeurde ook!”

Fashion Week
“Tijdens de zomervakantie, ik was inmiddels 18 jaar, kreeg ik een mail. Modemerk Celine vroeg of ik meteen naar Londen wilde komen. Ik aarzelde geen moment en pakte het vliegtuig. Wat bleek? Ontwerpster Phoebe had mij in een magazine gezien en was bijzonder gecharmeerd van mij. Het klikte en ze liet mij tijdens Fashion Week de show lopen. Normaliter maken castingdirectors een selectie waaruit de designers kunnen kiezen maar dit keer had Phoebe al besloten dat ik er bij moest. In de daaropvolgende Fashion Week liep ik maar liefst 13 shows.”

Sluitstuk
Laurien ging naar Milaan, Parijs, Londen en New York en showde kleding voor merken als Lacoste, Vivienne Westwood en Stella McCartney. Voor die laatste twee mocht ze zelfs het sluitstuk dragen. Het ene hoogtepunt volgde het andere op. “Heel bijzonder was de shoot op het eiland Jersey”, aldus Laurien. “Stond ik daar in dikke truien en drie winterjassen aan te kijken naar de dolfijnen en de ondergaande zon.”

Volop in de aandacht
Haar succesvolle modelcarrière leidde ertoe dat ze haar studie opbrak. Tot op de dag van vandaag wordt Laurien gevraagd voor shows en shoots. Haar foto prijkt dit jaar op de cover van Another, een dik magazine dat wereldwijd wordt gelezen. Toch waarschuwt ze dat niet iedereen geschikt is voor dit vak. “Er wordt een hoop beloofd en weinig waargemaakt. Je moet gezond leven. Zelf doe ik veel aan sport maar ik moet ook op mijn voeding letten. En zo sta je volop in de aandacht, en zo zijn je vergeten. Je moet absoluut offers brengen, maar lukt het je, dan heb je de tijd van je leven!” 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief