De cover van het boek van José Vriens: 'Een plus een is drie'. FOTO JOSÉ VRIENS
De cover van het boek van José Vriens: 'Een plus een is drie'. FOTO JOSÉ VRIENS Foto: Jose Vriens

José Vriens op shortlist Valentijnprijs 2019

Algemeen

ROOSENDAAL - Voor het vierde jaar op rij staat er een roman van de Roosendaalse schrijfster José Vriens op de shortlist van de Valentijnprijs.

Vriens is een zeer goed gelezen schrijfster in de bibliotheken en krijgt veel waardering van haar lezers. Voor de vierde keer belandt een roman van haar op de shortlist van het Valentijngenootschap. Het genootschap zet zich in om het Nederlandstalige boek te promoten. Met name de romantische boeken zoals familie- streek- historische- en feelgoodroman. Een genre dat zeer goed gelezen wordt, maar niet vaak in de kijker staat.

In 'Een plus een is drie' stapelt de tegenspoed zich op in het leven van Senna. Ze heeft veel verdriet om het verlies van haar zoontje. Dan ontdekt ze dat haar man Thijs een verhouding heeft. Erger nog, er is een andere vrouw zwanger van hem. Thijs heeft zijn besluit genomen en wil scheiden. Dat lijkt al snel de fout van zijn leven te zijn, maar wat kan hij dan nog doen om Senna terug te krijgen?

Naast de Valentijnprijs reikt het genootschap een Publieksprijs uit. De lezers kunnen stemmen op hun favoriet van de longlist. Evenals vorig jaar stelt Hebban een stemwidget ter beschikking en promoot de boeken die op de longlist staan.

Op www.valentijngenootschap.nl vindt u alles over de prijs, de longlist en het uitbrengen van een stem voor de Publieksprijs. Zaterdag 9 februari maakt het Valentijngenootschap in Antropia te Driebergen de winnaar bekend.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief