Afbeelding
Foto: Noortje van Gestel

Talenten ontwikkelen bij World of Dance

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Choreograaf Nishant Bhola houdt dit weekend de laatste audities van Dance Intensive in Roosendaal. Een talentontwikkelingstraject dat opgezet is door Nishant Bhola, artistiek leider van World of Dance.

Binnen het project gaan professionele dansers aan de slag met enthousiaste amateurdansers om samen te werken aan een dansvoorstelling. "De afgelopen tijd zijn er meer dan 250 aanmeldingen binnengekomen van professionele dansers voor de audities van de Dance Intensive van World of Dance in Roosendaal, dit is veel meer dan verwacht."

Amateurgezelschap
Uiteindelijk zijn er veertig professionele dansers uitgenodigd en hieruit wordt een kleine groep geselecteerd. Door deze dansers samen te laten werken met de amateurdansers wil World of Dance het gat tussen het amateur danslandschap en het professionele werkveld verkleinen. Gezamenlijk wordt toegewerkt naar de dansvoorstelling die op 21 april wordt gehouden in Theater De Kring.

Professionele voorstelling
"Het is fantastisch om te zien dat uit alle windstreken dansers op dit initiatief afkomen. We willen met dit project de talenten van de amateurdans in Roosendaal ontwikkelen. We brengen ze in contact met professionele dansers van hoog niveau om intensief samen te werken aan een professionele voorstelling. Ik kijk er enorm naar uit." Kijk voor meer informatie op www.worldofdance.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief