Foto: B.B. Wijdieks

Remko Willems in top 10 beste gitaristen

NISPEN - De 49-jarige Remko Willems uit Nispen staat op plaats 7 in de Top 10 van Beste Akoestische Gitarist van de Benelux. Deze lijst wordt jaarlijks vastgesteld door vakblad de Gitarist. Een grote verrassing voor Willems die al van kleins af aan met muziek bezig is.


Gitarist Remko Willems werd vorig jaar al aangenaam verrast. Hij keek toevallig op de Facebookpagina van collega-gitarist Harry Saksioni en zag daar de "Top 10 Beste Akoestische Gitarist Benelux" van vakblad de Gitarist. Wat bleek: Willems stond uit het niets op nummer 10. "Ik wist helemaal niet dat ik genomineerd was", vertelt Willems nu. "Dit jaar wist ik het wel. In eerste instantie wilde ik geen campagne voeren, maar ik zag dat collega-gitaristen dat wel deden." Hij riep fans op om te stemmen en belandde daarmee drie plaatsen hoger dan vorig jaar. "Het is toch een bevestiging van waarmee je bezig bent."

Documentaire

Afgelopen jaar heeft Willems, mede door zijn top 10 notering, veel door het land gereisd. Zo mocht hij onder andere de muzikale inleiding verzorgen bij de documentaire 'Klanken van Oorsprong'. Een bekroonde documentaire die het verhaal vertelt van diverse artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond. Voor Remko, die zelf ook een Nederlands-Indische achtergrond heeft, een verhaal dat uit z'n leven gegrepen is. "Deze film laat de treurnis van de oorlog in Nederlands-Indië zien, maar ook wat de indo's hebben meegenomen naar Nederland: Muziek."

Muziek

Zelf speelt Willems al gitaar sinds zijn derde. Hij is dan ook altijd serieus bezig geweest met het maken van muziek. "Ik kom uit een hele muzikale familie en ik had altijd alle muziekinstrumenten tot mijn beschikking." Zo kwamen er ook andere instrumenten in zijn leven voorbij. "Ik heb les gehad in viool, trompet en bariton, maar de gitaar is altijd de hoofdmoot geweest. Daar heb ik alleen nooit les in gehad." Hoewel Remko Willems gewoon noten kan lezen, speelt hij toch het liefst op gehoor. "Ik speel ook niet één genre. Ik maak gewoon muziek en ik doe wat mijn hart me ingeeft."

Nieuwe cd

Op dit moment werkt Willems, samen met Roosendaler Joshua Smits, aan een nieuwe cd met een breed scala aan nummers. "Dit gaat meer de jazz en country kant op, terwijl ik ook blues en gipsy speel. Dat is ook het leuke van deze nominatie. Je wordt niet genomineerd voor beste jazz-gitarist of beste blues-gitarist, maar als beste allround-gitarist." Het nieuwe album moet rond de zomer verschijnen en belooft volgens Willems een muziek pareltje te worden. "We nemen dit op in een studio in Roosendaal, waarbij we het achtergrondgeluid niet wegfilteren. Als je de cd dan opzet, lijkt het net alsof de gitarist bij je zit." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief