Judoka Ennio Mertens kampioen van Nederland.
Judoka Ennio Mertens kampioen van Nederland. Foto: M.Perinotto

Judoka Ennio Mertens is Nederlands Kampioen

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Dit weekend werd in Almere het NK judo tot 21 jaar georganiseerd. De 18-jarige Ennio Mertens uit Roosendaal nam deel in de klasse tot 66 kg. Mertens die traint bij De Korte in Hoogvliet en is verbonden aan Sportschool Shintai in Halsteren behoord al jaren tot de top van Nederland.

Als jeugd judoka won hij het ene na het andere toernooi en vestigde zich jaarlijks tussen de kampioenen op de districts kampioenschappen. Als junior won hij diverse grote toernooien en brons op het NK waardoor hij mocht deelnemen aan de EYOF (jeugd olympische spelen) en het EK. Dit zijn belevenissen om nooit te vergeten. Echter die ene titel die hij zo graag wilde en als jeugd judoka van droomde kwam maar niet. Tot dit weekend want in Almere was hij de man in vorm.

Mertens plaatse zich met drie klinkende ippon overwinningen voor de halve finale. Hier trof hij de tweevoudig Nederlands kampioen. Mertens liet zich echter niet van de wijs brengen en wist deze partij ook met de hoogste score te winnen.

De finale was een spannende partij. Ook hier bleek het talent uit Roosendaal niet te stoppen en trok de partij met mooi aanvallend judo, wat ondertussen zijn handelsmerk is, naar zich toe.

Mertens wist alle vijf zijn partijen met Ippon, de maximale score, te winnen en kroonde zich op deze manier tot Kampioen van Nederland. Zo zie je maar weer dat inzet en doorzettingsvermogen op den duur worden beloond!

Naast de titel in het shiai (wedstrijd judo) is Mertens ook Nederlands kampioen judokata en Nederlands en Europees kampioen judoshow. Nooit eerder wist een Nederlandse judoka nationaal kampioen te worden in alledrie de judo disciplines.

Een unieke prestatie van deze jeugdige alleskunner.

Ennio namens Sportschool Shintai hartelijk gefeliciteerd met deze felbegeerde en welverdiende titel.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief