Foto: Remko Vermunt

Week voor de Gezonde Jeugd officieel geopend in Roosendaal

ROOSENDAAL - Leerlingen van obs De Wending en basisschool Lavoor kwamen maandagochtend samen in de gymzaal voor de officiële opening van de Week voor de Gezonde Jeugd. "Wij doen al heel veel op school als het gaat om gezondheid", stelt directrice Astrid de Schutter van obs De Wending. "We drinken heel veel water, we eten fruit en we nemen gezonde boterhammen mee naar school. Daarnaast doen we veel aan sport en we hebben ook naast school veel activiteiten waar kinderen aan mee kunnen doen."


En dat het belangrijk is om te bewegen, benadrukte ook wethouder Klaar Koenraad. "Je gezondheid is heel belangrijk. Je moet zorgen dat je goed fit bent, want dan kan je je ook beter concentreren op school." Volgens de wethouder was het vroeger eigenlijk veel makkelijker om fit te blijven. "Wij hadden geen smartphones, tablets of computers, dus wij gingen heel veel buitenspelen." Maar, gelukkig doen de kinderen van nu dat ook nog. Om te laten zien, dat ze allemaal heel goed kunnen bewegen én dat ze bewegen leuk vinden, werd de Week voor de Gezonde Jeugd in Roosendaal geopend met een dansje. Danseres Ingrid Jansen kwam speciaal hiervoor naar Roosendaal. "Ik dans al heel mijn leven en dat is voor mij enorm belangrijk om fit te blijven."

Na een korte warming-up, werd groep 8 bij Ingrid op het podium geroepen. Zij hebben, samen met de school, een dansje ingestudeerd voor deze officiële kick-off. De volle gymzaal ging dan ook helemaal los toen het nummer Bewegen is Gezond van Kinderen voor Kinderen werd opgezet. "Heel goed jongens en meisjes! Zorg dat je goed blijft drinken, gezond blijft eten en heel veel beweegt", gaf Ingrid de kinderen nog mee.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief