Afbeelding

De stembussen zijn officieel geopend

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Alle kiesgerechtigde inwoners van de gemeente Roosendaal kunnen vanaf nu hun stem uitbrengen bij één van de 43 stembureaus in de gemeente. Inwoners kunnen twee keer stemmen: één keer voor de Provinciale Staten en één keer voor de Waterschapsverkiezingen.

De stembussen gingen vanochtend om 07.30 uur open en gaan pas vanavond om 21.00 uur dicht. Wie wil gaan stemmen moet twee dingen niet vergeten: zijn stempassen (je hebt er één per verkiezing, dus je moet twee stempassen meenemen) en een identiteitsbewijs. Is de jouwe verlopen? Dat is geen probleem. Om te kunnen stemmen mag je identiteitsbewijs maximaal vijf jaar verlopen zijn. 

De locatie van de stembureaus bij jou in de buurt staan op je stempas. Maar je mag je stem ook bij ieder ander stembureau in de gemeente Roosendaal uitbrengen. Let op! Vergeleken met de vorige verkiezingen zijn er wel vier wijzigingen doorgevoerd. Stembureau Zoomvliet College is vervangen door Buurthuis Fatima, stembureau De Wieken is vervangen door De Gezellehoek, stembureau Heerma State is vervangen door RMHC De Pelikaan en stembureau Leonardushof is vervangen door Centrum voor thuiszorg.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief