Disrictkampioenen. FOTO INGRID MOL
Disrictkampioenen. FOTO INGRID MOL Foto: Ingrid Mol

Dames Bristol schrijven historie

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Als Roosendaalse vereniging zijn de meiden de eerste die de KNVB district zuid 1 beker weten te winnen bij het zaalvoetbal. Het was nog even billenknijpen, maar na het laatste fluitsignaal kon er gejuicht worden: de vrouwen van zaalvoetbalclub Bristol Team uit Roosendaal hielden maandagavond in Eindhoven de districtsbeker omhoog.

"De finale halen is al mooi, maar ‘m dan ook nog winnen is super: aldus Griffth Vaissaire .In de kleedkamer spraken we nog wat zaken af maar in de 2e 25 minuten dachten we toch iets te gemakkelijker over”, kijkt Lauwen terug. ,,Maar iedereen weet hoe het in het kan gaan. We gingen van een ruime voorsprong naar billenknijpen.”

"Dit is heel mooi voor de ploeg, maar nog veel mooier voor de vereniging, zie uitblinker Griffth Vaisaire na afloop. "Onze supporters waren geweldig aanwezig. Het is ongelooflijk dat we dit voor elkaar hebben gekregen. Winnen van Brabantia in bijna hun eigen woonplaats dat is het mooiste dat er is.'' Griffth vond de triomf niet onverdiend. "In de eerste helft hadden we problemen in de opbouw. Na de rust speelden we met meer opportunisme en emotie en dat heeft geholpen. Heel even kwamen we in de problemen. Maar uiteindelijke pakken we die belangrijker beker en gaan we volgende seizoen landelijke spelen. Dit voelt echt heel lekker." Coach Hans Lauwen kwam beslagen ten ijs naar de finale. Hij filmde het laatste duel van de tegenstander uit en bekeek de beelden met zijn ploeg. Voor de derde keer mocht hij de beker in ontvangst nemen. Nadat dit 2x eerder gebeurde met de heren nu dus dit historisch moment.

Volgens keepster Jade Massing is Lauwen belangrijk voor de ploeg. ,,Hij regelt alles. Door zijn beeldmateriaal hebben we onze tactiek ook aangepast.” Massing was zeer belangrijk ook. Het ging wel lekker”. lacht Massing. ”Nu moeten we gaan bouwen aan een nog sterker team. Daarvoor zijn er binnenkort selectietrainingen waar speelsters zich voor kunnen aanmelden."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief