Afbeelding
Foto: Wijnand Nijs

Burgemeester laat twee drugspanden sluiten

Door: Peter Houtepen Algemeen

ROOSENDAAL - Burgemeester Jacques Niederer sluit met ingang van donderdag 9 mei voor de duur van een half jaar twee panden in Roosendaal waar recent drugs werd gevonden.

Het betreft een een bedrijfspand aan het Scherpdeel en een woning aan de Dr. Brabersstraat. Met de sluitingen van de twee panden wil de burgemeester benadrukken dat in de gemeente Roosendaal druggerelateerde activiteiten niet worden getolereerd. Beide sluitingen duren tot 9 november 2019.

De drugssquad viel op 6 maart het bedrijfspand aan het Scherpdeel binnen. In het achterste deel werd een professioneel en computergestuurde hennepkwekerij gevonden. Deze zat verstopt achter een houten wand en het ging om bedrijfsmatige wietteelt. De kwekerij leverde een gevaar op voor de omgeving vanwege het zeer hoge energieverbruik. Hierdoor werd het energienetwerk van het industrieterrein overbelast, aldus een medewerker van Enexis. Zowel de huurder als de verhuurder/eigenaar van het bedrijfspand zijn over de sluiting op de hoogte gesteld.

Op 27 maart stuitte de drugssquad in een woning aan de Dr. Brabersstraat op een grote hoeveelheid harddrugs. Het ging hierbij om hoeveelheden pillen, poeders, GHB en blokken samengeperste substanties. Uit testen bleek dat het ging om harddrugs. De grote hoeveelheden drugs en de grote hoeveelheden postpakketten en enveloppen maakten het vermoeden van verkoop erg aannemelijk. Daarnaast werd in de woning nog een groot kapmes  en een op een vuurwapen lijkend voorwerp aangetroffen. Zowel de bewoner als de eigenaar van de woning zijn over de sluiting geïnformeerd.

“Als ik zie wat er allemaal is gevonden, dan lijkt het in beide gevallen te gaan om professionele en georganiseerde drugscriminaliteit. En dat willen we hier niet", aldus burgemeester Jacques Niederer. "We treden in de gemeente Roosendaal streng op tegen drugs en alle daaruit voortkomende overlast. Vandaar dat ik deze beide panden voor een half jaar sluit. Iedereen moet zich in Roosendaal en in onze omliggende dorpen veilig kunnen voelen. Meld verdachte situaties daarom bij de politie of onze drugssquad. Op die manier kunnen wij snel en effectief ingrijpen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief