Speelveld Ridderstraat.
Speelveld Ridderstraat. Foto: Dorpsraad

Feestelijke opening speelveld Ridderstraat Wouw

Sport en vereniging

WOUW - Zaterdag 25 mei zal het speelveld aan de Ridderstraat in Wouw officieel geopend worden. Wethouder Inge Raaijmakers doet dat om kwart over twee op feestelijke wijze samen met enkele kinderen uit de wijk.

Het grasveld tussen de Glymesstraat en de Ridderstraat heeft een metamorfose ondergaan. Naast de al aanwezige toestellen zijn er nieuwe attracties geplaatst waardoor de kinderen van nul tot twaalf jaar nu heerlijk op het terrein aan de slag kunnen.

De gemeente Roosendaal heeft na overleg met de bewoners in 2018 een kabelbaan geplaatst. Een werkgroep bestaande uit een tiental ouders heeft zich het afgelopen anderhalf jaar gebogen over de uitdaging om het speelveld extra aantrekkelijk te maken. Na bemiddeling door de Dorpsraad Wouw kwamen de oriënterende gesprekken met de gemeente en leverancier Kompan goed op gang. De volgende uitdaging was het bij elkaar krijgen van de nodige financiën. Door het voeren van acties, het werven van donaties van particulieren, bedrijven en clubs, belangeloze medewerking door bedrijven en uitkeringen via fondsen kwam het gewenste bedrag sneller bij elkaar dan verwacht.

Hierdoor werd het mogelijk om acht toestellen en spellen en een picknickset aan te schaffen. De werkgroep nodigt alle kinderen van Wouw uit om op de openingsmiddag aanwezig te zijn. Naast het spelen met de nieuwe toestellen is er de mogelijkheid voor een hapje, drankje en traktatie en natuurlijk om er een gezellige namiddag van te maken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief