Jason met trainer Onno. FOTO K. BROUWERS
Jason met trainer Onno. FOTO K. BROUWERS Foto: K Brouwers

Veel finale plaatsen Dynamo heren op NK heren turnen

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - In het weekend van 11 en 12 mei werden in Waalwijk de halve finales en laatste plaatsingswedstrijden voor het NK heren turnen 2019 gehouden. Voor Dynamo-Roosendaal waren hier maar liefst 9 turners bij aanwezig.

Op zaterdagochtend was Jason Simonis aan de beurt. Jason turnt in de pupil 4de divisie en was de nog enige overgebleven finalist van Dynamo. Met zijn hoogste scores op ringen en rekstok werd hij 6e en 13e. Hij werd 24e overall. Daarna mochten Kaylo Kromoredjo en Zito Saarloos hun halve finale turnen. Beide heren zijn benjamins. Auto zijn beste toestellen waren ringen en rekstok, terwijl Kaylo straalde op vloer en brug. Kaylo werd 28e met het na hem Zito als 29e. Een mooie prestatie voor deze jongste turners van Dynamo. Jasper Joosen komt uit in de 1e ivisie pupil en hierin de enige van Dynamo. Na een blessure vol seizoen vorig jaar tijd was hij er weer helemaal klaar voor. Met zijn beste toestellen voltige en ringen wist hij een 16e plaats te halen. Helaas net te weinig voor een finale plaats omdat er maar 12 naar de finale mogen. Maar ook op deze 16e plaats mag hij heel erg trots zijn.

Zondag
Op zondag startte de dag met Pjotr Semenov en Rego Saarloos. Beide turnen in de talenten divisie instap. Pjotr zijn beste oefeningen waren op ringen en rekstok terwijl Rego op brug en ringen zijn hoogste punten haalde. Pjotr werd hiermee 11e en bemachtigde dus een finale plaats, Rego werd 14e en is 2e reserve. Mocht er iemand afvallen mag hij alsnog de finale turnen. In de laatste wedstrijd van de dag zaten Bas Wijnsma, Joram Brouwers en Tico van der Horst. Tico en Joram zitten in de 1e divisie jeugd en Bas in de 1e divisie junior1. Tico haalde hoge punten op rekstok en sprong, mede hierdoor werd hij 3e. Hij is hiermee door naar de finale en heeft toestel finales op voltige, brug, rekstok en sprong. Joram had helaas nog veel last van een blessure maar behaalde toch een knappe 7e plaats en hiermee een finale plaats met een toestel finale op voltige. Bas had vooral op sprong en brug hoge punten en haalde ook een 3e plaats in deze wedstrijd en ook een finale plaats. Ook voor hem waren er plaatsingen voor de toestel finales, op voltige, sprong en brug heeft hij zich geplaatst en op vloer is hij reserve.
Al met al weer een mooi turnweekend. In het weekend van 25 en 26 mei is de finale in Alkmaar.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief