Afbeelding

De Draai in gesprek met Wout van Aert, Steven Kruijswijk en Dylan Groenewegen

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Op dit moment zijn ze nog druk bezig met de Tour de France, maar het zou zomaar kunnen dat Steven Kruijswijk, Wout van Aert en/of Dylan Groenewegen op 5 augustus aan de start verschijnen van De Draai. De organisatie laat weten in gesprek te zijn met alle drie de tourrenners. "Naast de al eerder vastgelegde Mathieu van de Poel zijn we nu druk bezig om de volgende toppers naar de Draai te halen."

Vooral de strijd tussen Van der Poel en Van Aert zou vuurwerk op kunnen leveren. De twee concurrenten stonden vooral bij het veldrijden al vaker naast elkaar aan de start. "Het bestuur van de Draai is er alles aan gelegen om deze renners te contracteren." Daarnaast is Wil Buurstee (Wielerzaken) in gesprek met Moreno Hofland en Sebastian Langeveld. Overigens krijgen niet alleen toprenners een plaats aan de start van de Draai, ook lokale namen zoals Sjoerd van Ginneken, Rob van Broekhoven, Bas Nieuwkoop en Jesse Huijbrechts zullen aan de start verschijnen.

De Dames
Bij de dames komen in ieder geval Giro-winnares Annemiek van Vleuten, Floortje Mackay, Puck Moonen, Paulina Rooijakkers en Thalita de Jong. Daarnaast is Wil Buurstee nog in gesprek met Lorena Wiebes en veelvuldig kampioene Ellen van Dijk en Lucinda Brand. Kortom ook bij de dames komen de Toppers aan de start in de Draai


Klaar voor de Start
Ook het jonge wielertalent wordt tijden De Draai uitgedaagd tijdens Klaar voor de Start. "Dit concept maakt de wielersport toegankelijk voor alle kinderen (7 – 16 jaar) en geeft hen een duwtje in de rug in de vaak lastige beginfase", aldus de organisatie. Als promotie mogen kinderen van 4 t/m 12 jaar ervaren wat het is om samen met een paar topdames een ronde te rijden op de Draai en daarna hun talenten te tonen op een pumpstraight en behendigheidsbaan op het wielerplein. Opgeven hiervoor kan via info@dedraai.nl. Er kunnen maximaal 75 kinderen deelnemen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief