R&L Machinery uit Heerle zoekt vakbekwame jongens

  Bedrijvig Nieuws

HEERLE - Lars Bierbooms en Richard Huijsmans zijn de oprichters van R&L Machinery in Heerle. Hét bedrijf in de regio voor verkoop, onderhoud, reparatie en verhuur van grondverzetmachines. In januari 2018 ging het tweetal officieel van start, maar inmiddels is de eerste uitbreiding al een feit. Het frisse en jonge team kan dan ook extra collega's gebruiken. "Je hoeft echt nog niet alles te weten van de machines, als je maar de juiste instelling hebt."


Lars en Richard werkten voorheen voor dezelfde baas, maar toen het bedrijf werd overgenomen bracht dat de nodige veranderingen met zich mee. "Daarop besloten wij om voor onszelf te starten. We streven samen naar een hoog serviceniveau en we zorgen voor persoonlijk contact met de klant. Korte lijntjes, dat werkt naar ons idee het beste", vertelt Bierbooms. En daar blijkt hij helemaal gelijk in te hebben.

Uitbreiding
Het eerste jaar wilde het tweetal acht nieuwe grondverzetmachines afleveren. Denk dan bijvoorbeeld aan een minigraafmachine die gebruikt wordt voor het aanleggen van kabels in de grond, maar ook grotere rups- en bandenkranen én zogenaamde laadschoppen behoren tot de categorie grondverzetmachines. De zaken liepen echter zo goed, dat aan het eind van het jaar veertig machines geleverd waren. Twee maanden geleden werd zelfs een naastgelegen loods bij het huidige pand getrokken als uitbreiding. "Toen we begonnen hadden we helemaal niets, nog geen schroevendraaier. Inmiddels hebben we een volwaardige werkplaats en magazijn, we hebben die extra ruimte tot onze beschikking en we hebben eventueel aan de achterkant nog ruimte om uit te breiden."

Groot klantenbestand
De klanten van R&L Machinery zijn enorm divers en ondanks dat Lars en Richard amper reclame maken, weten klanten hen steeds weer te vinden. Van aannemers tot loonbedrijven en van het Waterschap tot bedrijven in de afvalstoffenbranche. "Onze nieuwe machines verkopen we vooral in België. Ons gebied is voornamelijk Groot-Antwerpen. Qua onderhoud en service zijn we echter ook actief in West-Brabant en Zeeland", legt Bierbooms uit. Een werkdag bij R&L Machinery ziet er dan ook iedere dag anders uit.

Werkdag
"Zelf sta ik bijvoorbeeld vandaag de hele dag in de werkplaats, maar als we gebeld worden kan het zomaar zijn dat ik naar een klant moet. Mijn collega gaat daarentegen vandaag juist op pad. Hij pleegt vandaag onderhoud op locatie en gaat dus met de servicebus op pad." Zelf werkt Lars Bierbooms van 07.00 uur in de ochtend tot ongeveer 18.00 uur in de avond. "Maar vaak werken we ook in de avonduren of in 't weekend. Zo'n machine mag natuurlijk niet lang stilstaan, want dat kost geld." De komende jaren wil Lars vooral op een lekkere en fijne manier bezig zijn met z'n vak. "Maar er zit nog groei in de markt."

Vacatures
En daarom kan R&L Machinery nog wel één of twee nieuwe servicemonteurs gebruiken en een administratief medewerkster. "Vooral de servicemonteurs zijn lastig te vinden." Lars is vooral op zoek naar vakbekwame jongens die de juiste instelling hebben. "Je hoeft echt niet alle ins en outs van de machines te kennen. Je moet het kunnen én willen zien, de rest leer ik je wel aan." Wie aan de slag gaat bij R&L Machinery krijgt niet alleen te maken met het elektrische deel van een grondverzetmachine, maar ook met het mechanische deel én hydraulica. De basismachines die bij R&L Machinery binnenkomen worden immers stuk voor stuk aangepast naar de wensen van de klant en daar komt veel bij kijken. "Maar, wij sleutelen net zo hard mee op de werkvloer en iedereen staat op gelijke hoogte. Als je iets niet weet, dan helpen we je. Als je instelling maar goed is." Je komt dan ook terecht in een fris en jong team en er heerst een prettige werksfeer. 

R&L Machinery – Boerenweg 2a – 4726 SJ – Heerle – 0165-782900 – www.rlmachinery.nl

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES