Afbeelding

SP: ‘Stop wegkijken en open weer coffeeshop in Roosendaal’

Door: Mura Kuijpers Politiek

ROOSENDAAL - De afgelopen jaren bleek uit onderzoek dat de drugsoverlast in Roosendaal sinds 2015 is toegenomen. Twee SP-raadsleden brachten daarom vrijdag 26 januari een bezoek aan de coffeeshop High Life in Goes, om te horen hoe het softdrugsbeleid daar geregeld is.

De SP is van mening dat het huidige beleid onvoldoende werkt en legde daarom hun oor te luister bij de gemeente Goes. Politie, sociaal-pedagogisch werkers, gemeente en coffeeshop werken hier samen om de overlast op straat te beperken; en dat werkt.

Marion Heessels en Mike van Heumen van de SP waren onder de indruk van de betrokkenheid van de eigenaar van de coffeeshop bij de maatschappij en de ‘bevlogen manier waarop hij over zijn coffeeshop praatte’.

Ook hebben zij veel inspiratie en ideeën opgedaan over hoe het softdrugsbeleid in Roosendaal vormgegeven zou moeten worden. “Het wordt tijd dat de Roosendaalse politiek stopt met wegkijken en de opening van een coffeeshop, het liefst met gereguleerde wietteelt, in Roosendaal weer mogelijk maakt”, schrijft SP op hun website.

Dat er in Roosendaal meer drugsoverlast is dan in andere delen van Nederland bleek vorig jaar al uit onderzoek van CBS en uit een bewonersenquête. Zeventien procent van de ondervraagden gaf toen aan geregeld te maken te krijgen met hinder door drugsdealers en drugsrunners. Twee jaar geleden was dat nog dertien procent. De meeste drugsgerelateerde overlast wordt ervaren in Roosendaal-Oost, Noord, West en in de wijken Centrum en Kroeven.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief