Foto: Stadsfotograaf Breda

Provincie gaat gemeente helpen met aanleg Tiny Forests

  Politiek

ROOSENDAAL - De provincie Noord-Brabant maakte woensdag bekend zeven gemeentes te gaan helpen om Tiny Forests (mini bossen) aan te gaan leggen. Het gaat om dichtbegroeide bossen ter grootte van een tennisbaan. De provincie trekt 150.000 euro aan subsidie uit voor de projecten. Het onderhoud komt bij buurtbewoners te liggen. 


Het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) nam het initiatief om de de minibossen met de gemeentes te gaan realiseren. Naast Roosendaal worden er in zeven Brabantse gemeentes minibossen aangelegd, waaronder in Breda en Halderberge. 

Subsidie
"De provincie staat achter het initiatief omdat de Tiny Forests bijdragen bij aan een gezonde, klimaatbestendige en groene leefomgeving. Daarom verleent de provincie een subsidie van €150.000 die ervoor zorgt dat alle acht gemeenten hun plannen kunnen realiseren", aldus de provincie in een persbericht. "De subsidie draagt bij aan de aanleg van minimaal achttien Tiny Forests: vier in 's-Hertogenbosch en minimaal veertien in de andere gemeenten."

Biodiversiteit
De aanleg van de bossen stimuleert volgens de provincie onder andere biodiversiteit en biedt ook een antwoord op klimaatproblemen. Daarnaast vormt het in de basis een ontmoetingsplek voor buurtbewoners. 

Guus Arnouts


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief