Makkeluk Zat.
Makkeluk Zat. (Foto: Makkeluk Zat)

Carnavalsband Makkeluk Zat bestaat 40 jaar

  Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - Opgericht op 11 maart 1979 heeft deze vriendenclub dus nog géén carnavalsjubileum te vieren. Toch zullen zij deze carnaval wel even bij dit feit stilstaan. Als er maar wat te vieren is tenslotte… hop hop hop!


De mannen (en vrouwen) van het eerste uur hadden destijds geen idee waartoe het allemaal zou leiden. Muziek en leut maken, en niet speciaal in die volgorde, dat was hun motto. Op die manier werd onder andere het 11/11 liedjesfestival gewonnen. En wie herinnert zich niet het roemruchte (samen met de bevriende bands Vaneiges en St Senilia) in scene gezette ‘straatongeluk’ tijdens carnaval waar zelfs de politie en de ambulance bij betrokken werden. Pas vanaf dan zijn met carnaval de straten in de Tullepetaonse binnenstad steeds afgesloten geweest! Het in hetzelfde jaar voor het eerst gehouden ‘straotbal’, jaren later overgedragen aan andere bands, dat bestaat nog altijd.

Zoals ook Makkeluk Zat zelf nog altijd springlevend is. Ooit ontstaan uit de volleybalclub Blauw Wit, vandaar hun kleuren, hebben na 33 jaar een aantal ‘ouderen’ hun stokje of hun trompet daadwerkelijk overgedragen aan hun eigen kinderen die, hoe kan het anders, ook in de volleybalwereld aktief waren en ook vandaar hun vrienden weer meebrachten. Aangezien de gestopte leden aktief zijn gebleven in het (mede-) organiseren van de diverse overige aktiviteiten, bestaat Makkeluk Zat inmiddels uit ruim 50 leden die met zijn allen één grote familie vormen en ook jaarlijks hun gezamenlijke weekendje weg hebben.

Na 40 jaar is deze club enthousiastelingen nog altijd in blakende vorm. Hoewel het Swaree afgelopen weekend anders deed vermoeden, zijn de leden zeker nog niet toe aan een verzorgingstehuis. Integendeel, komende weken zijn er weer volop aktiviteiten op en rondom het Pirresplein (Tongerloplein) waarop iedereen van harte welkom is.

Elluf vor (Tullepe-) Taol

Ben je een kei? Voel je je de slimste mens van Tullepetaonestad? Bereid om niet af te gaan? Klaar om de strijd aan te binden met de andere teams? Peer (Hertogh), helaas veel te vroeg overleden, heeft het allemaal bedacht en nog altijd wordt deze kwis in Peer’s unieke stijl georganiseerd. Kolderieke vragen, kennisvragen, muziekfragmenten, filmpjes, raadsels, toen en nu, zelfs straks, alles kan voorbij komen, en ja, de limerick is ook weer terug. Rode draad natuurlijk altijd Groot-Roosendaal en Tullepetaonestad in ‘t bijzonder. Vrijdag 22 februari, iedereen op tijd inschrijven in de Moriaan zodat er om 20.11 uur precies begonnen kan worden. Teams in principe tot maximaal 4 personen. Wie gaat er dit jaar vandoor met de ereprijs, de ‘gouwe stoemp’?

Moriaonmaauwe

Humor in een ton. Ook ooit bedacht door d’n Peer, brengt Makkeluk Zat opnieuw 6 van de allerbeste Tullepetaonse tonpraters samen om ook dit jaar weer een volle Moriaan te vermaken met hun kolderieke grappen. Het gaat gebeuren zondag 24 februari vanaf 13.45 uur en onze Hoogheid Priens Markus I zal zeker het spits willen afbijten!

Makkeluk Zat Aovond

Ge krijgt de groente van H’Ak jou nie aar. Oftewel (groente-) boer zoekt vrouw. Zoals altijd een niet te missen spektakelavond. Op vrijdag 1 maart vanaf 20.00 uur in de Moriaan.

Pattelullen

Zondag 3 maart op het Pirresplein, Tullepetaons pattelullen met Makkeluk Zat. Nadat traditioneel Priens Markus I met zijn team de openingswedstrijd heeft gespeeld tegen het sterk verjongde talententeam van Makkeluk Zat is iedereen deze middag opnieuw in de gelegenheid dit oud Roosendaalse spelletje te spelen en de strijd om de ‘gouwe pattelul’ aan te gaan met de andere teams. Inschrijven vanaf 14.00 uur, binnen in de Moriaan rechts achteraan in de hoek. Teams bestaan uit 3 spelers en/of speelsters jong of oud, naar sekse wordt niet gekeken, ook niet naar leeftijd!

Konsert Vor de Moriaon

Makkeluk Zat bijgestaan door vele muzikale vrienden zal samen met alle aanwezige feestvierders onze Hoogheid Priens Markus I, Sjampetter Rinus en Narreke Malou ontvangen, om met zijn allen te genieten van dit zoveelste Tullepetaonse hoogtepunt: de mooiste Tullepetaonse klanken, met duizenden samen zingen, feesten, dansen en sjansen. Alweer voor de 16e keer en, waar anders, natuurlijk op het Pirresplein… vor de Moriaon. Maandag 4 maart, aanvang konsert 20.00 uur maar gezien de te verwachten drukte op het plein best eerder verzamelen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief