Het 95 jaar oude orkest 'The Original Victoria Band'.
Het 95 jaar oude orkest 'The Original Victoria Band'. (Foto: Victoria Band)

Lustrum voor Roosendaals Big Band Festival

  Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - Op zondag 18 augustus organiseert de Valley Sound Big Band voor de vijfde keer in samenwerking met Sieben Recreatie het Roosendaals Big Band Festival. Net als voorgaande jaren geven vier verschillende orkesten op deze middag acte de presence. Dit jaar zijn ‘The Original Victoria Band’ uit Breda, de ‘Big Band The Night Cats’ uit Eersel, de ‘Solid Big Band’ uit Gemert en natuurlijk het organiserende orkest de ‘Valley Sound Big Band’ uit Roosendaal te beluisteren aan de mooie parkvijver bij Sieben Recreatie (De Stok 4).


Het eerste orkest begint omstreeks 13.30 uur en het festival eindigt omstreeks 17.30 uur. De toegang is gratis. De presentatie van deze middag is in handen van Andre Verstijlen. Kortom, een uitstekende gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje met goede muziek nog even na te genieten van uw zomervakantie.

De oudste band van deze middag is ongetwijfeld ‘The Original Victoria Band’ uit Breda. Dit orkest is opgericht in 1924 en bestaat dit jaar dus maar liefst 95 jaar! Vandaag de dag speelt ‘The Original Victoria Band’ nog steeds de dansmuziek uit de periode 1924-1932. In passende kledij belooft dit gezelschap met zoete, swingende saxen, spetterend koper en een strak ritme dat de benen bij iedereen in beweging zullen gaan komen op deze middag.

Het tweede orkest is ‘Big Band The Night Cats’. Als je aan swingende jazz denkt, dan zal deze Eerselse bigband na hun optreden je zeker bijblijven. Dit swingende orkest laat graag zien dat zij met een tomeloze bigbandenergie een feestje weet te bouwen. Het vonkt, schuurt, swingt en kraakt en dan is er ineens een prachtige ballad met een altsax solo. Je voelt de inspiratie die muzikaal leider Patrick Schmidt weet over te brengen op de band. De regionale pers omschreef deze bigband als ‘de meest swingende band van de Brabantse Kempen’. Opnieuw kunnen dus de voetjes van de vloer.

Het derde gastorkest komt uit Gemert. De ‘Solid Big Band’ bestaat sinds 1990 en staat onder de tijdelijke muzikale leiding van Richard Beeren. De bigband speelt swing, bossa nova, moderne jazz en funkmuziek. De Solid Big Band laat graag van zich horen op allerlei nationale bigbandfestivals, zoals in Lelystad, waar de band vorig jaar nog als Beste Bigband van het festival werd uitgeroepen. En nu spelen deze Limburgse muzikanten dus op de vijfde editie van het Roosendaals Big Band Festival.

En dan is er deze middag natuurlijk nog een optreden te beluisteren van de Roosendaalse ‘Valley Sound Big Band’. Het orkest staat al sinds jaar en dag onder de bezielende muzikale leiding van Peter Bogers. Deze muzikanten laten vooral van zich horen op evenementen in Antwerpen, Bergen op Zoom en Roosendaal. Momenteel is het orkest zich aan het voorbereiden op een aantal regionale Bevrijdingsconcerten, aangezien West-Brabant dit jaar de bevrijding van 75 jaar geleden viert. Op het vijfde Roosendaalse Big Band Festival brengt de band een verrassende selectie uit haar repertoire ten gehore. De zang is deze middag van Matt Broos en Floor Jansen.

Kortom, voor goede bigbandmuziek en een gezellig samenzijn moet u dus op zondag 18 augustus vanaf 13.30 uur bij de parkvijver van Sieben Recreatie zijn. Dat moet toch iedereen als muziek in de oren klinken.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Bezorgers

Breda

Werkvoorbereider E

Zevenbergen

Service monteurs E en W

Zevenbergen

Bezorgers

Brabant en Zeeland

Monteur buitendienst

Someren - Eind

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief