Renate de Kok-Luijben: ‘Er wordt in coronatijd hier in Zegge goed op elkaar gelet’
Foto: Privécollectie Renate de Kok-Luijben

Renate de Kok-Luijben: ‘Er wordt in coronatijd hier in Zegge goed op elkaar gelet’

ZEGGE - Corona? In Zegge heeft het tot dusver weinig impact gehad op het leven van alledag. “Er wordt hier op elkaar gemopperd, maar ook op elkaar gelet,” weet Renate de Kok-Luijben, secretaris van de Dorpsraad Zegge.


Na het uitbreken van het coronavirus werd eind maart per dorp van de gemeente Rucphen een informatiepunt ingericht waar inwoners terechtkunnen met problemen en vragen als gevolg van of over de coronacrisis. De informatiepunten verwijzen naar de juiste organisaties zodat vooral oudere en hulpbehoevende inwoners niet hoeven te zoeken of verdwalen in het aanbod. 

Aanspreekpunt

Voor het dorp Zegge is Renate de Kok-Luijben het aanspreekpunt. “Ik heb een paar telefoontjes gehad, maar niet veel,” zegt ze. “In ons dorp is de sociale opvang best al goed. Vanuit onder meer de KBO en Caritas bijvoorbeeld is er al veel aandacht voor ouderen.” 

Leven

De bevindingen van de informatiepunten in de andere dorpen zijn volgens haar niet veel anders. “Als er zich een probleem voordoet, wordt dat doorgaans redelijk opgelost door de inwoners van het dorp zelf. Ik denk dat de coronamaatregelen in stedelijke gebieden sneller tot problemen leiden. Hier kennen buren elkaar en letten ze op elkaar. Natuurlijk ligt het oplevende coronavirus ook in Zegge voor in de mond, maar iedereen begrijpt wel dat maatregelen nodig zijn. De meeste mensen hebben hun weg er wel in gevonden, denk ik. Ze zijn er min of meer aan gewend geraakt. Er is een andere manier van leven ontstaan, zo lijkt het wel.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief