‘Proberen de mensen toch warm te houden voor het carnaval’
<p>Prins Ker d&rsquo;n Eerste van het Kraaierijk: &#39;Mocht er onverhoopt toch iets van het leutfeest door kunnen gaan, dan staan we ervoor klaar&#39;&nbsp;</p>

Prins Ker d’n Eerste van het Kraaierijk: 'Mocht er onverhoopt toch iets van het leutfeest door kunnen gaan, dan staan we ervoor klaar' 

(Foto: Rucphense Carnaval Stichting)

‘Proberen de mensen toch warm te houden voor het carnaval’

RUCPHEN - Prins Ker d’n Eerste van het Kraaierijk heeft een drukke tijd achter de rug. Voor de installatie van zijn gevolg heeft hij de kopgroep en de raadsleden aan huis bezocht. Een film hiervan is woensdag, op de Elfde van de Elfde,, exact om 11 minuten over 19.00 uur, online gezet.


“Bloopers zijn al eerder digitaal verspreid. Deze anderhalve meter afstand-installatie was ook wel hilarisch. Normaal zet de Prins de waardigheden zoals de steek persoonlijk op de hoofden van zijn hofhouding, maar nu werden de attributen toegeworpen,” lacht Prins Ker waaraan hij toevoegt: “ Bloopers als versprekingen en mis-gooien leverde amusant beeldmateriaal op”.

“Op deze manier proberen we de mensen toch warm te houden voor het carnaval. Mocht er onverhoopt toch iets van het leutfeest door kunnen gaan, dan staan we ervoor klaar”, aldus Kerwin Antonissen ( 34) die sinds vorig jaar tijdens carnaval het Kraaierijk regeert.

In een normale setting vindt de installatie van de Rucphense Carnavalsgroep plaats bij Café Zaal De Wereld. “In het weekend dat het dichtst bij de elfde aansluit. Altijd supergezellig, vele Rucphense verengingen en families zijn dan van de partij. Hieraan voorafgaand houden we de Pubquiz, een ludieke quiz die we vier jaar geleden in het leven hebben geroepen. In de eerste instantie hadden we nog plannen om deze online te houden, maar door de strengere maatregelen zijn we hier vanaf gestapt”, besluit de leutvorst. De filmpjes zijn hier te vinden.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief