Foto: Addo Sprangers

Wethouders De Bruijn en Lazeroms helpen mee met NL Doet

  Algemeen,Nieuws

RUCPHEN - Vele maatschappelijk betrokken Nederlanders steken komende vrijdag en zaterdag de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Ook wethouders Martien de Bruijn en René Lazeroms helpen mee. 


Vrijwilligers zijn het kloppende hart van sociale initiatieven. Met NLdoet stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving en zet vrijwillige inzet in de spotlights.  Overal in het land zijn leuke vrijwilligersactiviteiten te doen. De activiteiten zijn heel divers. Op de website www.nldoet.nl is een overzicht van alle activiteiten in het land te vinden.  

Welness-dag

Ook in Rucphen gaan vrijwilligers aan de slag. Er zijn diverse activiteiten. Denk aan het opknappen van het natuurbelevingspad De Posthoorn, het verrichten van klusjes buiten bij het scoutinggebouw De Molenberg, een welness-middag voor de bewoners van centrum voor Wonen & Zorg Kerkakkers of het schilderen van deuren van de kleedkamers bij RKVV Schijf. Inwoners die willen meehelpen bij één van de activiteiten kunnen zich aanmelden via www.nldoet.nl. Op deze website is ook een compleet overzicht van alle activiteiten te vinden in de gemeente Rucphen.

Belevingsbos

Wethouder Martien de Bruijn zal vrijdag helpen bij de Heemtuin.  In de Heemtuin zal een belevingsbos worden gecreëerd voor de jeugd, door onder andere een zogenaamd blote voetenpad aan te leggen. Via verschillende halteplekken maakt de jeugd kennis met onderdelen van de natuur. Ook komt er een nieuw vossenhol. Het huidige vossenhol is aan vervanging toe.  Wethouder René Lazeroms gaat aan de slag met het Ommetje de Achterhoek. Zo zal hij helpen bij het opschonen van het wandelpad, het snoeien van struiken en bomen langs het ommetje, het plaatsen van drie insectenhotels en het plaatsen van een educatief informatiebord. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715202409&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/rucphen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief