Jongerenkoor Schijf in de beginjaren.
Jongerenkoor Schijf in de beginjaren. Foto: onbekend

Muzikale reünie zanggroep het Schijfke

Sport en vereniging

SCHIJF - Het is alweer bijna 35 jaar geleden dat Pastoor Dré Lemmens van de H. Martinusparochie in Schijf samen met enkele actieve tieners het Jongerenkoor oprichtte. Onder de bezielende leiding van dirigent Piet Martens groeide het koor uit tot 40 á 50 leden. In deze glorietijd was het gebruikelijk dat je vanuit het kinderkoor doorstroomde naar het Jongerenkoor.

Het repertoire van het koor bestond uit populaire en kerkelijke liederen, vaak Nederlandstalig. In de loop der jaren is de toestroom van jongeren om allerlei redenen gestagneerd. De gemiddelde leeftijd van de koorleden is sterk toegenomen. Een aantal leden uit de beginjaren zingt nog steeds bij het koor, wat nu de naam ‘zanggroep het Schijfke’ draagt. Het repertoire is uitgebreid met vele Engelstalige pop- en musicalnummers. Af en toe treedt het Schijfke nog in de Kerk op. Maar een echt kerkkoor is het niet meer. Het Schijfke richt zich op optredens in Verzorgingstehuizen, bij speciale gebeurtenissen, soms samen met KNA (Kermis) of waar men maar uitgenodigd wordt. Het gezellige groepje is eigenlijk te klein geworden én het Schijfke is op zoek naar een nieuwe dirigent. Dus…. Tijd om het koor even onder de aandacht te brengen! Weemoedig kijken de koorleden terug op de gloriedagen . Hieruit is het idee geboren om dit ‘terugkijken’ samen met de oud-leden van zowel het Jongerenkoor als van zanggroep het Schijfke te doen in de vorm van een reünie.

Deze muzikale reünie vindt plaats op vrijdag 22 november a.s. Aanvang 20.00 uur in zaal de Kogelnoot (Wapen van Schijf, S. Antoniusstraat 40). Gezellig bijkletsen, foto’s bekijken en (samen) zingen vormen de invulling van deze avond. Toegang is gratis.

Zanggroep het Schijfke roept alle oud-leden op, zich zo snel mogelijk aan te melden voor deze reünie. Dit kan telefonisch bij Ilse: 06-55026683 of via mail: tschijfke@outlook.com. Info over lidmaatschap of aanmelding als lid of dirigent kan ook via deze media. Geef jezelf snel op; het Schijfke rekent op jullie!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief