Jac van Trijp spreekt waardering uit voor afvalruimers.
Jac van Trijp spreekt waardering uit voor afvalruimers. Foto: Jeannette Aarts

Kabouters roepen op Sprundel schoon te houden

Sport en vereniging

SPRUNDEL - Op World Cleanup Day, afgelopen zaterdag, is het Kabouterpad in het Fatimapark heropend. De kabouters sporen nu met boodschappen en opdrachten de kinderen aan om geen afval rond te laten slingeren.

Wethouder Martijn Gijzen verrichtte de openingshandeling. Hij sprak zijn waardering uit voor de vrijwilligers die het dorp en het buitengebied schoon houden en hij liet zijn woorden gepaard gaan met een bijdrage voor een traktatie van de vrijwilligers en om materialen aan te schaffen.  Zo zijn er nu bijvoorbeeld ook grijpers voor de kinderen die het kabouterpad lopen. De plaatselijke ondernemersvereniging toonde ook dank aan de groep Sprundel Schoon, ‘’die het dorp een nette uitstraling geeft’’. OVS-voorzitter Jac van Trijp: ‘’Vier jaar geleden zag ik een vrouw in het dorp afval ruimen. Dat haar voorbeeld zo’n gevolg zou krijgen kon ik me toen niet voorstellen.’’ Hij overhandigde voor alle groepsleden een cadeaubon.

Zaterdag meldden zich nog twee nieuwe vrijwilligers. Dat betekent dat Sprundel Schoon nu 34 vrijwilligers telt, die regelmatig afval ruimen, 29 volwassenen en 5 kinderen. Een van hen verwoordde hun wens “we hopen dat mensen zelf hun afval op gaan opruimen”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief