Optie 1 voor de visvijver.
Optie 1 voor de visvijver.

Plannen voor visvijver in Kruisland

Algemeen

KRUISLAND - Agrariër Willem Testers en hengelsportvereniging De Kruisweel hebben de handen ineen geslagen om te komen tot een visvijver in een parkachtig landschap. De plaats wordt het huidige ijsbaantje op het Hoekske in Kruisland.

De vijver wordt 100 bij 50 meter. De aanleg is vanzelfsprekend alleen mogelijk indien door de gemeente Steenbergen en de Provincie Noord-Brabant de benodigde vergunningen worden afgegeven. Voor realisatie is een werkgroep in het leven geroepen waar behalve Willem Testers en Rien Luijks van De Kruisweel ook de gemeente, de dorpsraad en Sportvisserij Nederland zitten.

Dinsdagavond is in zaal Koch een bijeenkomst geweest met bewoners van het Hoekske. Zij omarmen het project en zien de toegevoegde waarde voor de omgeving. Het ligt in de bedoeling dat in de toekomst de omgeving van de vijver wordt aangeplant en dat er een wandelpad rondom de vijver komt. In de vijver zelf wordt over meerdere jaren heen vis uitgezet. Vissen is straks toegestaan voor de jeugd van Kruisland en de leden van de hengelsportvereniging.

Er zijn twee ontwerpen gemaakt, waarvan er een zal moeten worden gekozen.

Optie 2 voor de visvijver.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief