Meest gestelde vragen

Wij helpen u graag bij het vinden van het juiste antwoord op uw vraag. Staat het antwoord van uw vraag hier niet bij, neemt u dan gerust contact op.

Wat kost een advertentie?
De kosten van een advertentie zijn afhankelijk van een aantal factoren: de editie(s) waarin de advertentie wordt geplaatst, het formaat van de advertentie, soort pagina, kleurgebruik en het aantal plaatsingen. U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen voor het plaatsen van een advertentie door in het menu te klikken op Offerte aanvragen.

Wanneer moet ik mijn advertentie aanleveren?
Uitgeverij de Bode bv geeft wekelijks 15 edities uit met meer dan een half miljoen oplagen. Om ervoor te zorgen dat de krant tijdig bij de lezer op de mat ligt, hanteren wij strikte deadlines. U vindt de afsluittijden in het menu onder ADVERTEREN > Deadlines advertentie

Hoe moet ik mijn advertentie aanleveren?
Voor het aanleveren van uw advertentie dient u gebruik te maken van een opdrachtformulier. Op deze manier hebben wij alle gegevens om uw advertentie correct te kunnen verwerken.
U vindt dit formulier in het menu onder ADVERTEREN > Aanleveren advertentie

Wat is het verspreidingsgebied van de Bode?
Momenteel zijn er vijftien edities, die met een gezamenlijke oplage van meer dan een half miljoen exemplaren en huis aan huis verspreid een optimale dekking geven in West-Brabant, op Tholen en Sint Philipsland, Noord- en Zuid-Beveland en Walcheren. In onze tarievenkaart vindt u een kaart met het verspreidingsgebied. U vindt deze kaart in het menu onder  ADVERTEREN > Tarieven

Wat is een hoofdplaatsing?
De hoofdplaatsing is de basis-editie voor de plaatsing van een advertentie. De hoofdplaatsingseditie van een advertentie wordt bepaald door de vestigingsplaats van de adverteerder. Bijvoorbeeld: Als de klant is gevestigd in Bergen op Zoom, dan is de Bergen op Zoomse Bode de hoofdplaatsing.Indien de adverteerder buiten het verspreidingsgebied is gevestigd, niet in het eigen gebied wenst te plaatsen of er zijn meerdere vestigingen in het verspreidingsgebied dan wordt de editie met de grootste oplage als hoofdplaatsing aangehouden.

Wat is een doorplaatsing?
Doorplaatsing is het doorplaatsen van dezelfde advertentie in dezelfde week vanuit de hoofdplaatsing naar andere Bodes. Hiervoor geldt een aantrekkelijk doorplaatsingstarief (m.u.v. voorpagina). De adverteerder is vrij om een keuze te maken uit de doorplaatsingsedities.

Kan ik een proefdruk van de advertentie ontvangen?
Voor advertenties die kleiner zijn dan 450 mm oppervlakte wordt GEEN proefdruk gestuurd. Wilt u geen reclamebureau inschakelen maar toch graag van ons een proefdruk ontvangen, dan dient uw advertentie tijdig voor de deadline in ons bezit te zijn. Wij sturen alleen een proefdruk op uw (schriftelijk) verzoek. Een proefdruk wordt gestuurd als wij zekerheid hebben van plaatsing (na ontvangst van uw akkoord op de prijsofferte). Mocht u besluiten na ontvangst van de proefdruk af te zien van de order dan berekenen wij de kosten van het opmaken, behandelen en administratie aan u door. Indien u niet tijdig reageert op de proefdruk wordt aangenomen dat u akkoord bent met plaatsing. Met nadruk stellen wij nogmaals dat u ons niet aansprakelijk kunt stellen voor fouten, die na het geven van een drukproef, door u niet zijn opgemerkt. Dus corrigeer uw advertentie zorgvuldig!